Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over kruisbes

Kruisbessen zijn knikkergrote bessen die van oudsher groeien aan stekelige struiken. Misschien is dat de reden dat ze een beetje uit beeld geraakt zijn. De bessen hebben een lekkere zoete tot zachtzure smaak. In verschillende dialectvormen staat de plant ook wel bekend als kroezel, stekelbes, klapbes of knoeper. De knikkergrote bessen zijn te oogsten in juni of juli.

Er zijn diverse soorten met verschillende kleuren vrucht. In onze webshop bieden we rode en ook groene kruisbessen aan. Er zijn ook doornloze soorten waarvan de Ribes uva-crispa 'Captivator' een goed voorbeeld is; wel zo fijn!

Kruisbes kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel vindt u diverse vormen van de Kruisbes. Naast struiken bieden we planten ook op stam aan. Dit heeft als voordeel dat de bessen makkelijker te plukken zijn. Alle planten staan in pot en worden jaarrond zorgvuldig bij u thuis geleverd binnen twee tot vier werkdagen.

Kruisbes planten

Het beste plant u de struiken in een rij tegen een raster of draad. De planten op stam kunt u solitair planten. De planten staan graag zonnig en op een zurige grond. In de halfschaduw zal de kruisbes ook groeien maar zijn de bessen minder smaakvol. Bij nat weer zijn de planten in de (half)schaduw bovendien gevoeliger voor meeldauw (het blad en de vruchten vallen dan voortijdig af).

Kruisbes snoeien

Voor de beste vruchtvorming is het van belang dat eens in de twee à drie jaar de plant uitgedund wordt. Haal verder jaarlijks kruisende, beschadigde en dode takken weg. De kruisbes geeft de meeste vruchten op jonge en vitale takken. Snoei daarom oude takken altijd terug. De snoei kan plaatsvinden in de late winter of direct na de oogst in juli of augustus.

Kruisbes

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.