Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over magnolia grandiflora

De Magnolia grandiflora is een voor Nederland bijzondere Magnolia soort. Hij is namelijk groenblijvend en ook aardig winterhard. De Magnolia grandiflora heeft kenmerkende grote, dikke bladeren. Aan de bovenkant zijn ze glanzend donkergroen. De onderkant zier er heel anders uit; die is bruin van kleur en het gehele oppervlak is behaard. De bloemen van de Magnolia grandiflora zijn ook groot. Ze zijn wit en komen verspreid over de plant tevoorschijn. Houd er rekening mee dat de bloei een stuk minder uitbundig is dan bij de bekende Magnolia's die in het voorjaar een zee aan bloemen geven. Uit de bloem kan een grote groene, decoratieve vrucht groeien.

Magnolia grandiflora planten

De Magnolia grandiflora is bij uitstek geschikt om als solitair aangeplant te worden. Hij is wintergroen en geeft daarmee ook in de winter sierwaarde en body aan de tuin. Houd er wel rekening mee dat de Magnolia grandiflora uitgroeit tot een flinke struik of zelfs boomvorm. Geef hem voldoende ruimte in uw tuin. Ook op een voldoende grote standplaats in de Japanse tuin komt de Magnolia grandiflora heel goed tot zijn recht. 

Magnolia grandiflora snoeien en verzorgen

De Magnolia grandiflora heeft weinig tot geen snoei nodig. De Magnolia grandiflora is op zijn mooiste als hij mag uitgroeien in zijn natuurlijke vorm. Als de standplaats op een gegeven moment toch te klein wordt, is vormsnoei geen probleem. Snoei de Magnolia grandiflora in het voorjaar. Knip de langste takken voldoende ver terug.

Magnolia grandiflora kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl wordt de struikvorm van de Magnolia grandiflora in verschillende maten aangeboden. Van een kleine struik tot een maat die ook wel als meerstammige boom verkocht kan worden. Daarnaast is er nog een variant op hoogstam met een stam van ongeveer 180 tot 200 cm. Hiermee haalt u een echte groenblijvende boom in uw tuin die op een natuurlijke manier privacy kan bieden.

 

magnolia grandiflora is een groenblijvende boom of struik behoud zijn bladeren

 

Inspiratie Magnolia grandiflora:

magnolia grandiflora is erg geschikt om als solitair en eye catcher in de tuin

 

De bloei van de Magnolia grandiflora is minder uitbundig, maar geeft daarna soms een decoratieve vrucht.

 

magnolia grandiflora heeft weinig of bijna geen snoei nodig

 

Magnolia grandiflora is een bijzonder soort in Nederland. Vergelijkend met andere soorten is het blad steviger en dikker. 

 

magnolia grandiflora is winterhard en groeit uit tot een grote boom

 

Magnolia grandiflora is groenblijvend, dat wil dus zeggen zijn hij zijn sierwaarde ook in de winterbehoud.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.