Magnolia grandiflora 'Little Gem'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Beverboom
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Roomwit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen/bruin
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw (beschut)
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 2 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 25 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/80 cm
Beschrijving

Magnolia grandiflora 'Little Gem' of Zuidelijke magnolia of Beverboom - Informatie:

Magnolia grandiflora 'Little Gem' is een compact groeiende vorm van de Zuidelijke magnolia. De tuinplant is wintergroen en heeft net als de gewone grandiflora donkergroene bladeren die aan de onderzijde viltig bruin behaard zijn. In de zomermaanden verschijnen in de toppen roomwitte bloemen die heerlijk geuren. Alles aan deze 'Little Gem' is wel wat kleiner dan bij de basissoort en de bladeren hebben een iets meer golvende bladrand.

 

Standplaats:

De Magnolia grandiflora 'Little Gem' is matig winterhard en staat het liefst in de zon op een beschutte plaats tegen koude oostenwind in een vochtige, waterdoorlatende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Deze wintergroene boom groeit niet erg snel, waardoor jaarlijkse snoei niet nodig is. Mocht er een keer wel vormsnoei nodig zijn dan wordt dit goed verdragen. Het beste tijdstip van snoeien is het late voorjaar / vroege zomer. Zorg er verder voor dat de Magnolia grandiflora tijdens strenge vorst beschermd wordt tegen de kou en uitdrogende oostenwind. Het beste kan de tuinplant bij strenge vorst worden ingepakt met vliesdoek. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Magnolia grandiflora 'Little Gem' | Beverboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.