Magnolia grandiflora - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Beverboom
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Roomwit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jarrond
Hoogte volgroeide plant: 1 tot 3 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 40 cm
Door ons geleverde hoogte: 100 / 125cm
Beschrijving

Magnolia grandiflora of Beverboom XL-serie - Informatie: 

De grootste twee verschillen van deze Magnolia met de meest voorkomende soorten in Nederland en België zijn de bloeitijd en het wintergroen zijn. De hier beschreven Magnolia grandiflora blijft in de winter namelijk groen. Daarnaast krijgt hij zijn bloemen in de zomermaanden. Deze bloemen komen verspreid over de plant voor. De bloesem is minder uitbundig en opvallend dan bij de overige Magnolia's die hun bloemen in het vroege voorjaar krijgen. Maar dat maakt deze Beverboom niet minder toepasbaar. Hij heeft grote glanzend groene decoratieve bladeren met een fluweel behaarde bruinige onderzijde. De bloemen zijn crèmewit, groot en geurend. Zijn statige en robuste vorm maken hem uitermate geschikt als solitaire plant in een grotere border.

 

Standplaats:

De Magnolia grandiflora staat bij voorkeur op een zonnige plek. Zorg er daarnaast voor dat de tuinplant zo mogelijk op een beschutte plek komt te staan. Zo wordt hij beschermd tegen koude en drogende oosten wind bij strenge vorst in de winterperiode.

 

Snoei en onderhoud:

Deze wintergroene heester groeit niet erg snel, waardoor jaarlijkse snoei niet nodig is. Mocht er een keer wel vormsnoei nodig zijn dan wordt dit goed verdragen. Het beste tijdstip van snoeien is het late voorjaar / vroege zomer. Zorg er verder voor dat de Magnolia grandiflora tijdens strenge vorst beschermd wordt tegen de kou en uitdrogende oosten wind. Het beste kan de tuinplant op die momenten worden ingepakt met vliesdoek. 

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Magnolia grandiflora - XL | Beverboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.