Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over sagina

Sagina is een zeer laagblijvend vaste plantje, deze wordt ook wel eens onder de siergrassen gerekend. Het is eigenlijk meer een rotsplant en staat graag tussen bijvoorbeeld (stap)stenen. Het lijkt ook wel wat op mos en groeit ook net zo als een tapijtje. Gebruik de Sagina niet voor grote groepen. Ook in de Japanse tuin past deze plant prima!

 

Sagina planten en verzorgen 

Sagina plant staat het liefst in de zon of halfschaduw in een licht vochtige, waterdoorlatende bodem. Het is een ideale randjesplant, of voor het aanplanten van kleinere vakken tot ongeveer 2 m2. Voor de stevigheid moet Sagina af en toe wat aangedrukt worden, bijvoorbeeld door er voorzichtig overheen te lopen. Verwijder onkruid tussen de plantjes anders zal het onkruid de overhand krijgen.

 

Veelgestelde vragen over Sagina subulata:

Hoe Sagina Subulata planten?

Antwoord: Nieuwe planten van de Sagina subulata vetmuur kunnen het beste worden aangeplant met een beetje potgrond of aanplantgrond. Sagina kan zelfs geplant worden in een stenige bodem en wat arme grond. Om een mooi groen tapijt te krijgen kan men het beste 11 planten per vierkante meter aanplanten zodat het iets minder lang duurt voor dat de plant de bodem bedekt is. De standplaats van deze plant is graag in de zon of halfschaduw. Soms lijkt het dat er tussen de vaste planten een klein stukje gras ligt, vaak staat er dan Sagina subulata. Zorg wel dat deze bodembedekker niet overwoekerd wordt door andere bodembedekkers die harder groeien.

 

Hoe snel groeit Vetmuur?

Antwoord: Sagina subulata vetmuur groeit helaas niet zo heel snel van daar dat u het beste 11 planten per m2 kunt gebruiken. De plant groeit zo uit dat deze op mos lijkt of op een kleine gras soort. Dit mos krijgt kleine witte bloemetjes en is uitermate geschikt in een rotstuin of oosterse tuinen als omdat deze maar een geringe hoogte krijgt. Zorg er voor dat de Sagina subulata, Vetmuur in de border de ruimte krijgt, onder struiken of andere tuinplanten zal deze het minder goed doen. Ook wordt de Sagina subulata, Vetmuur vaak gebruikt tussen stapstenen. Er zijn veel tuinplanten maar Sagina is toch wel iets aparts, deze plant kan gebruikt worden als bodembedekker of mos maar men ziet dit weinig.

 

Is de Sagina subulata vetmuur een bodembedekkende plant?

Antwoord: De Sagina subulata, Vetmuur is een plant die als laagblijvende bodembedekker of mos niet veel wordt toegepast. Heel vaak is deze te zien in Oosterse tuinen. De Sagina is een vast plantje dat ook wel onder de grassen valt en goed te gebruiken is als rotsplant. De Sagina is incidenteel beloopbaar en staat graag in een vochtige bodem met eventueel wat rotsachtige stenen. De kleine groene blaadjes vormen mooie plantjes die kleien witte bloemen verschijnen in mei juni juli augustus. De standplaats kan het beste zon tot halfschaduw zijn.

 

Moet de Sagina op enigzins vochthoudende grond staan?

Antwoord: De Sagina soorten staan graag in enigzins vochthoudende grond het beste inderdaad. De grond moet goed los zijn zodat het te veel aan water goed weg kan. Als de grond humus bevat kan deze ook in een warme periode het beste vocht vast blijven houden, dit tegen het uitdrogen van de planten. Vandaar dat de standplaats van de Sagina het liefst in de halfschaduw is.

 

Heeft Sagina subulata vetmuur veel onderhoud nodig?

Antwoord: Sagina is een soort rotsplant die weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Wel moet men er voor zorgen dat deze soms even wordt aangedrukt en het onkruid wat er tussen groeit moet op tijd verwijderd worden. De witte bloemetjes die verschijnen verdwijnen weer vanzelf dus afknippen is niet nodig. De witte bloemen geven een fris contrast tegen het groene bladkleur. De plant heeft extra water nodig als het extreem warm is, zeker als de Sagina onder bomen staat.

 

Wat is de beste standplaats voor de Sagina?

Antwoord: De beste standplaats voor Sagina subulata is zon tot halfschaduw. Als de planten in de zon staan moet men er wel rekening mee houden dat men met warm weer regelmatig water bij geeft. Sagina subulata is een bodembedekker die als groep kan worden aangeplant, maar het mooiste is om de groep niet te groot te maken. De bodembedekker lijkt als mos uit te groeien met kleine witte bloemetjes.

 

Wordt Sagina subulata vetmuur ook wel Priemvetmuur genoemd?

Antwoord: Priemvetmuur, Sagina subulata is inderdaad het zelfde als Vetmuur. Alleen wordt Priemvetmuur sagina subulata minder vaak vernoemd. Sagina subulata is verkrijgbaar in 2 soorten bij ons in de webwinkel. Sagina subulata en de Sagina subulata 'Rucos'. De producten zijn leverbaar met eventueel de tuingrond voor de aanplant. De planten worden geleverd in pot. De potmaat is 9 cm.

 

Is Sagina subulata alleen maar in de bloemkleur wit verkrijgbaar?

Antwoord: De bloemkleur van de Sagina subulata is inderdaad alleen maar wit. De bloeitijd is in het voorjaar tot in de loop van de zomer. Omdat de bloeitijd zo lang is wordt deze plant veel gebruikt in oosterse tuinen. Bloeitijd is van mei tot augustus, bladkleur is groen of wat gelig.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.