Informatie over boompalen

Moet er één paal of meerdere palen geplaatst worden per boom, hoe diep moeten ze de grond in? Aan welke kant moet de boompaal gezet worden, hoe lang moet een boompaal blijven staan? U leest het, over het plaatsen van een boompaal, kunnen we wel een boompje opzetten! Hieronder vindt u de nodige, en hopelijk ook nuttige informatie over onze boompalen.

 

Hoe diep moeten boompalen in de grond?

Ons advies is om de boompaal voor ongeveer 1/3e deel in de grond de plaatsen. De boompaal van 200 cm gaat ongeveer 65 tot 70 cm de grond in, de boompaal van 150 cm zo'n 50 cm. De boompaal staat op die manier voldoende stevig om de boom voldoende houvast te geven. Het beste is om met een grondboor een gat de boren en de boompaal in het gat te plaatsen. Sla daarna met een rubberen hamer de boompaal al een beetje vast en vul het gat weer aan met grond. Druk na het plaatsen de grond rondom de boompaal goed aan, zodat hij stevig staat. Bevestig daarna de boomband op ongeveer 10 tot 15 cm onder de bovenkant van de paal. 

 

Hoe lang laat je boompalen staan?

Boompalen hebben een levensduur van zo'n 7 tot 10 jaar. Meestal gaan ze op een gegeven moment rotten op de overgang tussen de lucht en de grond. Boompalen mogen gerust de gehele levensduur blijven staan, maar let wel op dat de boomband op een gegeven moment de stam niet gaat afknellen. Stel op dat moment de boomband was losser af.

Wilt u de boompaal liever korter laten staan, omdat hij in de weg staat of omdat u het niet mooi vindt, houdt er dan rekening mee dat de boom zo'n 3 tot 5 jaar nodig heeft om een voldoende stevig wortelgestel te ontwikkelen om zichzelf bij harde wind overeind te houden. Als u een normale maat boom aanschaft, dan kunt u ook stellen dat de boompaal weg kan, als de stam van de boom dikker is geworden dan de boompaal zelf.

 

Hoeveel boompalen zet ik per boom?

Doorgaans is het voldoende om per boom één boompaal te zetten. Deze boompaal wordt aan de westkant van de stam geplaatst. Weet u niet goed waar het westen is? Het is daar waar de zon onder gaat. Op een heldere namiddag / vroege avond hoeft u maar naar buiten te gaan en te kijken waar de zon zich op dat moment bevindt. Aan die kant plaatst u de boompaal. Boompalen worden aan de westkant gezet, omdat de meeste harde wind in Nederland vanuit die richting komt.

 

Er zijn natuurlijk altijd situaties die ervoor zorgen dat één boompaal niet voldoende is, of dat de boompaal niet aan de westkant komt te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schutting die op het westen staat. Plaats de boompaal dan links of rechts van de stam, in plaats van tussen de stam en de schutting. Of als de boom op een zeer winderige plek komt te staan of hij heeft een grote topzware kroon, dan is het misschien verstandig om twee boompalen per boom te gebruiken. 

 

Boompalen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl koopt u de boompalen in verschillende maten als set. Daarnaast zijn de boompalen en de boombanden ook los te verkrijgen. Als u thuis al een geschikte boompaal heeft liggen, dan kunt u ook alleen de boomband bestellen. Naast de boompalen heeft Tuinplantenwinkel.nl ook verschillende maten bamboestokken in het assortiment. 

 

Boompalen hebben een punt om makkelijk de grond in te gaan

 

Inspiratie Boompalen:

Boompalen gebruik je in combinatie met een boomband

 

Een boompaal gebruik je altijd in combinatie met een boomband. 

Boompalen zijn van hout

 

Boompalen zijn van hout en hebben een punt zodat ze makkelijk de grond in gaan. 

 

Gebruik minimaal 1 boompaal in combinatie met een boomband per boom

 

Gebruik minimaal 1 boompaal (incl. boomband) per boom. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.