Boompaal - 150 cm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Inhoud: Boompaal 150 cm
Toepassing: Verankeren nieuwe geplaatste boom
Hoofdbestanddelen: Hout
Afmetingen (lxb): Ø 6 cm x 150 cm
Gebruiken bij: Leibomen - Small-serie, Leibomen - Halfstam, laagstam (lei-)fruitbomen, halfstam (lei-)fruitbomen
Beschrijving

Boompaal 150 cm - Informatie:

Deze boom paal heeft een afmeting van 150 centimeter en is daarom alleen geschikt voor kleine bomen (halfstam/laagstam). We raden deze boompaal aan bij leibomen uit de Small-serie, laagstam (lei)fruitbomen en halfstam (lei)fruitbomen. Voor grotere bomen raden we aan te kiezen voor de boompaal met een lengte van 200 centimeter.

Een boompaal geeft een nieuwe boom de eerste jaren stevigheid bij harde wind. Hij zorgt ervoor dat de boom niet omwaait, maar ook dat de nieuwe aangroei van wortels niet onderbroken wordt. Wanneer de kroon van een nieuw aangeplante boom in de wind heen en weer beweegt, beweegt de kluit in de grond ook. Deze beweging kan ervoor zorgen dat de nieuwe dunne haarworteltjes breken. Een boompaal zorgt ervoor dat dit bewegen tot een minimum wordt beperkt.

Plaatsen van een boompaal:
De boompaal komt net naast de kluit van de boom te staan. Hij is 150 cm lang. Voor voldoende stevigheid, moet de paal voor ongeveer 1/3e deel in de grond komen te staan. Het beste kunt u het gat voor de boompaal met een grondboor maken. Wanneer de paal in de grond staat, de grond rondom de paal goed aanduwen en de paal met een paar ferme slagen van een grote hamer vast slaan.

De boompaal staat het beste aan de westzijde van de boom. Uit deze richting komt meestal de harde wind. De westzijde is die kant waar de zon onder gaat. 

Gebruik een boomband om een verbinding tussen de boom en de boompaal te maken.De Boompaal - 150 cm | koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.