Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over leilaurier lusitanica angustifolia

De Portugese Leilaurier (Prunus lusitanica Angustifolia) is een kleinbladerige variant van de Leilaurier. Hij groeit minder sterk dan de alom bekende grootbladige Laurieren. De Portugese laurier laat zich goed snoeien en is daarom prima geschikt als leiboom. Met het groenblijvende karakter zorgt de Portugese laurier leiboom ook in de winter voor een groen accent en privacy. 

Portugese laurier leiboom planten

De Portugese laurier leiboom staat het liefst in de zon of halfschaduw in een humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Teveel kalk in de bodem verdraagt deze Portugese Leilaurier slecht. 

Leilaurier lusitanica Angustifolia snoeien en verzorgen

Doordat de Portugese Laurier leiboom minder hard groeit dan de andere winterharde laurier-soorten, heeft deze leiboomsoort minder vaak een snoeibeurt nodig. Eénmaal per jaar snoeien rond de langste dag is doorgaans voldoende. Wanneer u een zo strak mogelijk leischerm wenst, dan is het beter om tweemaal per jaar te snoeien. De eerste keer rond eind mei en de tweede keer begin september. Probeer altijd te snoeien op een moment dat er geen felle zon is. Op die manier kan het blad wat na de snoeibeurt in het licht komt te staan, eerst wennen aan het licht en zal het niet verbranden.  

Portugese laurier leiboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u de Portugese Leilaurier Angustifolia in 2 maatvoeringen. Deze bieden we aan in een hogere variant, de basic. In de Basic-serie zijn de bomen geleid over een rek van 6 etages met een afmeting van 180 x 110 centimeter. 

Daarnaast hebben we de Leilaurier Angustifolia ook in een kleinere en lagere variant, de Small versie. Deze bomen hebben een lagere stamhoogte en hebben ook een kleiner en subtieler rek. Het rek heeft 5 etages en een afmeting van 120 x 90 centimeter.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.