Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over hedera

Op zoek naar een klimmende Hedera? Klik dan HIER voor onze Hedera planten die als klimplant gebruikt kunnen worden.

 

De Hedera groeit veelal omhoog tegen een muur of schutting, maar kruipend over de grond is de klimop zeker ook heel goed toepasbaar. Onkruid krijgt al snel geen kans meer. Met Hedera hibernica, heeft u een klimopsoort die in een sneltempo zorgt voor een dichte bodembedekking. Grotere plantvakken, zoals bijvoorbeeld in het openbaar groen tegen taluds zien er het hele jaar groen uit met deze tuinplanten. U heeft ongeveer 5 planten per vierkante meter nodig. De meest gebruikte soort is de Hedera hibernica. Ook hedera helix kan worden gebruikt maar groeit een stuk trager en heeft kleiner blad. Het is daarom vaak lastig om met deze plant een gesloten tapijt te vormen. Van de Hedera helix zijn bontbladig en groenbladige variëteiten. Tuinplantenwinkel.nl biedt verschillende soorten aan in een pot. Het assortiment wisselt per seizoen. Ze kunnen het hele jaar door geplant worden, mits er geen vorst in de grond zit.

Hoe plant u Hedera als bodembedekker?

Aan de bodem worden weinig eisen gesteld. Elke goed doorlaatbare, normale, droge of vochtige tuingrond voldoet als standplaats. Op een zonnige plek zal de tekening in soorten met bonte bladeren een lichtere kleur krijgen dan in de schaduw. Vóór het planten maakt u de grond van het gehele plantvak goed los. Zorg dat er geen harde delen meer in zitten. Vervolgens schikt u eerst de potjes over het te bedekken vlak. Dan graaft u op die plaatsen de plantgaten; niet groter of dieper dan de kluiten van de planten. Om het aangroeien te stimuleren, kunt u aanplantgrond door de aarde in de gaten mengen. Dompel elk potje even onder in een emmer water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen. Verwijder dan het potje en zet het plantje in het gat. Vul dat op met omliggende aarde en druk de grond stevig aan met uw handen. Tenslotte geeft u alles wat water en herhaal dit nog een paar maal; zeker bij droogte.

Hoe moet u Hedera als bodembedekker snoeien en onderhouden?

Het is een makkelijke plant qua onderhoud. Voor vormbehoud en verjonging, knipt u in april en oktober storende uitlopers gewoon af. Knip niet bij helder weer, omdat de felle zon de bladranden kan beschadigen. Kies bij voorkeur een bewolkte dag uit voor de snoeibeurt. Wanneer de groei wat mindert, geef dan meteen wat mest (koemestkorrels).

Hedera

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.