U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Hedera | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hedera

Op zoek naar een klimmende Hedera? Klik dan HIER voor onze Hedera planten die als klimplant gebruikt kunnen worden

 

Geen toepasselijkere naam voor een klimplant dan klim-op zou je zeggen. De Hedera groeit meestal omhoog tegen een muur of schutting, maar als bodembedekker voelt de Hedera zich minstens zo goed op zijn plek.

 

Onkruid krijgt al snel geen kans meer met deze hedera op de grond. De meest gebruikte bodembedekker is de Hedera hibernica. Dit is een klimopsoort die in sneltempo zorgt voor een dichte bodembedekking. Grotere plantvakken, zoals bijvoorbeeld in het openbaar groen tegen taluds zien er het hele jaar groen uit met deze tuinplanten. U heeft ongeveer 5 hedera planten per vierkante meter nodig.

 

Ook hedera helix kan worden gebruikt maar deze groeit minder snel en heeft kleiner blad. U heeft daarom meer geduld nodig om met deze plant een gesloten tapijt te vormen. Hij is echter wel eenvoudiger in toom te houden. Van de Hedera helix zijn bontbladig en groenbladige variëteiten. Beide soorten hedera zijn geschikt om de bodem van een border of voortuin te bedekken.

 

De bladeren met meerdere kleuren groen geven een totaal ander resultaat dan de hedera soorten met alleen groen blad. Tuinplantenwinkel.nl biedt beide soorten hedera aan in een pot. Het assortiment wisselt per seizoen. Ze kunnen het hele jaar door geplant worden, mits er geen vorst in de grond zit.

Hoe plant u Hedera als bodembedekker?

Hedera stelt weinig eisen aan de bodem en groeit bijna op elke grondsoort. Elke goed doorlaatbare, normale, droge of vochtige tuingrond voldoet als standplaats. Op een zonnige plek zal de tekening in soorten met bonte bladeren een lichtere kleur krijgen dan in de schaduw. Vóór het planten van de hedera maakt u de grond van het gehele plantvak goed los. Zorg dat er geen harde delen meer in zitten.

 

Vervolgens schikt u eerst de potjes over het te bedekken vlak. Dan graaft u op die plaatsen de plantgaten; niet groter of dieper dan de kluiten van de planten. Om het aangroeien te stimuleren, kunt u aanplantgrond door de aarde in de gaten mengen. Dompel elk potje even onder in een emmer water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen. Verwijder dan het potje en zet het plantje in het gat. Vul dat op met omliggende aarde en druk de grond stevig aan met uw handen. Tenslotte geeft u alles wat water en herhaal dit nog een paar maal; zeker bij droogte.

 

klimop over de grond

 

Inspiratie Hedera:

Bonte of groene hedera

 

Hedera is erg geschikt als bodembedekker in de tuin.

snel groeiende hedera

 

Hedera is er niet alleen met groen blad. Er zijn ook verschillende soorten met bonte bladeren.

 

klimop of hedera is ook een klimmende plant

 

Met Hedera creëert u snel een dichte haag en heeft u heel het jaar privacy.

 

Wanneer bodem bedekkende Hedera snoeien?

Omdat hedera snel groeit is het snoeien ervan al snel nodig. Het snoeien zelf is echter zeer eenvoudig, omdat deze bodembedekker ook weer net zo snel aan zal groeien. Voor vormbehoud en verjonging, knipt u in april en oktober storende uitlopers gewoon af.

 

Wanneer moet u hedera snoeien? Het maakt niet uit in welke maand u de hedera als bodembedekker snoeit, maar het voorjaar is er het meest geschikt voor, omdat hierna de klimop uit zal schieten en frisse groene bladeren gaat vormen. Wanneer de Hedera over uw pad of grasveld begint te groeien, kunt u deze uitlopers gewoon afknippen.

 

Knip de hedera niet bij helder weer, omdat de felle zon de bladranden kan beschadigen. Kies bij voorkeur een bewolkte dag uit voor de snoeibeurt. Wanneer de groei wat achterblijft, is het aan te raden om wat mest (koemestkorrels) te strooien en water te geven om de hedera van extra voeding te voorzien.

Online Hedera kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wilt u Hedera hibernica kopen? Of een andere soort Hedera om de bodem van uw tuin te bedekken. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u klimop die hier geschikt voor is. Met deze hedera zal de grond snel veranderen in een groene deken.

 

Kijkt u voor inspiratie ook eens naar onze andere bodembedekkers. Dit assortiment is zo uitgebreid dat het voor u nog lastig kiezen wordt. We hebben veel keus uit bodembedekkers voor in de schaduw. Zo zijn deze plekken in uw tuin straks ook mooi opgevuld en zal er geen onkruid meer tevoorschijn komen. Dit geldt ook voor bodembedekkers in de zon of halfschaduw.

Andere bodembedekkers naast de hedera

De reden waarom veel mensen kiezen voor hedera als bodembedekker is dat hij groen blijft. In onze webshop vindt u ook meerder alternatieven voor deze groenblijvende bodembedekker. Een hedera heeft geen opvallende bloemen en wanneer u hier wel van houdt, zijn bloeiende grondbedekkers ook een optie.

 

De Hedera behandelen we op ons eigen plantencentrum met de nodige zorg en ook het bezorgen doen we zelf.  Zo komen de hedera planten in de beste staat bij u thuis aan en kunnen we aangroeigarantie geven. We bezorgen binnen 2 tot 7 dagen in heel Nederland en een groot gedeelte van België. Bestellen gaat eenvoudig en op onze site geven we duidelijk aan hoeveel planten per vierkante meter u nodig heeft om snel tot een dicht gegroeid resultaat te komen.

Bestel nu uw hedera op Tuinplantenwinkel.nl en bedek hier volgende week al de open plekken in uw tuin mee.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.