Informatie over leifruit

Fruitbomen laten zich ook gemakkelijk vormen als leiboom. Tegen een muur of schutting in de zon voelt fruit zich meer dan prima thuis. Vaak kunt u zelfs al iets eerder van het fruit genieten vanwege het warmere klimaat. Leifruit kan echter ook uitstekend dienen als omheining of scheiding van een stuk tuin of border. Op Tuinplantenwinkel.nl hebben we een selectie gemaakt van leifruitbomen die zich goed laten leiden en snoeien. Hieronder vallen onder andere peren, appels en pruimen. In de zomer of het najaar wilt u tenslotte kunnen genieten van lekker vers fruit. We hebben online tevens een selectie gemaakt van goede en gemakkelijk dragende fruitrassen.

Leifruit planten

Fruitbomen en dus ook leifruitbomen voelen zich het beste thuis in de zon. Door de zon kan het fruit optimaal rijpen. Toch is een plek in de halfschaduw ook mogelijk; in dat geval kiest u het beste voor een leipeer of lei-appel. Tuinplantenwinkel.nl levert deze bomen in pot. Daardoor zijn de bomen het hele jaar door te planten. Bij aanplanten raden wij aan aanplantgrond te gebruiken; deze kunt u samen met de boom online bestellen. De aanplantgrond vermengt u bij het planten met de aarde in het plantgat zodat de boom zich goed thuisvoelt en snel aangroeit. Natuurlijk krijgt u ook op leifruit van ons aangroeigarantie.

Leifruit snoeien en onderhouden

Leifruitbomen dienen ieder jaar gesnoeid te worden om hun vorm te behouden. Daarnaast stimuleert snoeien de vorming van vruchthout. Snoeien van lei-fruitbomen is eenvoudig. Leifruitbomen van Tuinplantenwinkel.nl zijn uitgeleidt in een U-vorm of in rek met 5 etages. Op de etages zijn takken aangebonden. De takken van deze bomen zijn aangebonden zijn de hoofdtakken en hoeft u niet de snoeien. De scheuten die zich vanaf deze takken ontwikkelen zijn de zijtakken. Deze takken snoeit u ieder jaar terug tot ongeveer 10 cm vanaf de hoofdtak. In de loop der jaren zullen de takken steeds meer vertakken en vruchthout ontwikkelen. De snoeiperiode is afhankelijk van het soort lei-fruitboom. Perenbomen en appelbomen snoeit u in de late winter en/of in de zomer. Pruimenbomen snoeit u het beste direct na de oogst in de zomer.

 

leifruit planten in de zon voor zoete rijpe vruchten

 

Inspiratie Leifruit:

fruit uit eigen tuin eten van een leifruit boom

 

Leifruit is ook erg geschikt als scheiding van (een deel) van uw tuin.

 

leifruit bomen moet u ieder jaar snoeien om de vorm te houden

 

Leifruit staat het liefst zo veel mogelijk in de zon, zo kan de vrucht optimaal rijpen. In de halfschaduw groeit een peer of appel ook.

 

bloesem van een leifruit boom in het voorjaar en planten het hele jaar

 

Let bij het kopen van een fruitboom op dat de hij zelfbestuivend is. Of zet 2 fruitbomen bij elkaar in de buurt die elkaar bestuiven.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.