Informatie over duo fruitboom

Een DUO-fruitboom is een leuk idee om aan te planten op een plek waar niet genoeg ruimte is om gewone fruitbomen te kunnen laten groeien. Door de specifieke groeiwijze van de DUO-fruitbomen, nemen ze maar weinig ruimte in. Per plant zitten er twee rassen op één onderstam geënt. Door verschillende varianten van de DUO fruitboom naast elkaar aan te planten, kunnen er binnen een paar meter verschillende soorten en rassen fruit groeien! In feite zijn DUO fruitbomen verticaal geleide bomen met aan de ene stam een ander ras dan aan de andere stam. DUO fruitbomen zijn er als Appel, Pruim en Peer. De rassen per fruitsoort zijn zo gekozen dat ze elkaar goed bestuiven. 

Duo fruitboom snoeien en verzorgen

Om de vorm van de DUO fruitboom te behouden is een jaarlijkse snoeibeurt nodig. Het tijdstip van snoeien is afhankelijk van de soort. De appel en de peer kan het beste in de wintermaanden gesnoeid worden. De DUO pruimenboom moet juist in de zomermaanden zijn snoeibeurt krijgen. Zorg er bij het snoeien voor dat scheuten van het afgelopen seizoen gesnoeid worden. Snoei ze niet helemaal tot aan de hoofdstam weg, maar laat ongeveer 10 tot 15 cm staan. Deze overgebleven takjes worden in de loop van de jaren dikker waarna er op een gegeven moment bloemen en vruchten aan zullen komen. In principe kan de Duo-fruitboom in de hoogte verder groeien, net zo hoog als u wenst. Om ervoor te zorgen dat de stam enigszins recht omhoog groeit, kan er een langere bamboestok geplaatst worden, waarlangs de stam omhoog kan groeien. De stam kan met bindbuis aan de bamboestok gebonden. 

Duo fruitboom aanplanten

Een Duo fruitboom kan perfect tegen de schutting of tegen een muur aangeplant worden, zolang het maar een zonnige plek is. Ze vormen daarmee een groene onderbreking van de schutting of muur. Ook vrijstaand kunnen een aantal Duo fruitbomen naast elkaar een mooi beeld geven. Hiermee kan een soort natuurlijke afscheiding tussen twee delen van de (moes)tuin gecreëerd worden. Tegelijkertijd wordt u in de zomermaanden getrakteerd op verschillende soorten fruit!

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.