Menu
Geen producten gevonden

»

Prunus domestica DUO 'Victoria & Opal'

Product informatie

Nederlandse naam: Pruim
Bloeitijd: April
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 140 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Juli - Augustus
Afmetingen rek (b x h): 40 x 140 cm

Prunus domestica 'Victoria & Opal' of Duo-pruimenboom - Informatie:

Is de ruimte in uw tuin beperkt en u wilt  meerdere fruitsoorten? Prunus domestica 'Victoria & Opal' is dan de oplossing. Aan de Duo-pruimenboom komen 2 pruimenrassen. De rassen zijn zo gekozen, dat ze elkaar bestuiven. De boom is smal en kan makkelijk tegen bijvoorbeeld een warme muur geplaatst worden.

De DUO-Pruimenboom heeft twee schuin naar boven geleide hoofdtakken. Elke hoofdtak is een pruimensoort. U kunt deze twee verticale hoofdtakken verlengen door de toppen door te laten groeien. Wanneer ze de hoogte hebben bereikt, die u voor ogen heeft, knip de toppen dan op die hoogte af.

 

Standplaats:

Prunus domestica 'Victoria & Opal' staat graag op een zonnige plek in de tuin; de vruchten rijpen dan beter af. De boom staat graag in de volle grond, maar kan ook in een pot staan. Als u de boom in een pot plant, is het belangrijk gedurende het seizoen extra voeding en voldoende water te geven. Gebruik bij het oppotten universele potgrond en bij het planten in de volle grond aanplantgrond. Deze kunt u beide bij Tuinplantenwinkel bestellen.

 

Snoei en onderhoud:

Een DUO-pruimenboom is makkelijk te snoeien. Vanuit de 2 verticale hoofdtakken zullen elk jaar nieuwe takjes groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven, worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen, die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien van een pruimenboom dient in de zomermaanden te gebeuren. Indien u de boom niet te hoog wilt laten groeien, topt u de 2 verticale hoofdtakken op de gewenste hoogte af. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Voor meer informatie over de fruitbomen klik hier! De Prunus domestica DUO 'Victoria & Opal' | Pruim koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.