Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over salie

Salie (Salvia) is een zeer uitgebreide plantenfamilie. De vaste planten met enkel sierwaarde worden elders op deze website besproken, er is een aparte pagina voor gemaakt. op deze pagina komen de soorten aan bod die ook als kruidenplant kunnen dienen. Vooral het blad van deze Salie kan goed in de keuken gebruikt worden.

Salie als kruidenplant

De meest bekende Salie-soort die als kruidenplant gebruikt wordt, is de Salvia officinalis. Deze soort heeft groen blad, maar er zijn ook soorten met rood blad. De Salie groeit meestal langzamer dan gewild, waardoor het beter is om een paar planten te hebben staan waar u van kunt knippen. Knip, zeker later in het jaar, niet teveel in één keer van de plant. De kans bestaat dat hij dan niet goed meer uitloopt en dat is zonde. 

Salie als tuinplant

Ook als tuinplant is de Keuken Salie (Salvia officinalis) prima te gebruiken. Het is een vaste plant die in de zomermaanden ook nog eens mooi bloeit. Zeker de Salie met rood blad geeft lange tijd sierwaarde aan de border of, als hij in een pot staat, op het terras of balkon. In de wintermaanden valt het blad en sterft de plant gedeeltelijk af. Knip hem in maart / april terug tot op zo'n 15 a 20 cm boven de grond. Op die manier blijft de Salie compact en mooi van vorm. Eventueel kunnen de uitgebloeide bloemen weggeknipt worden voor een mooier beeld. De Salvia elegans heeft de hele zomer door mooie bloemen, alleen is deze soort minder goed winterhard. Het beste kan deze Salie in een pot gezet worden, zodat hij bij matige vorst, vorstvrij binnen gezet kan worden.

Salie kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel worden 3 soorten Salvia officinalis aangeboden. Twee met groen blad en de roodbladige 'Purpurascens'. Daarnaast is er nog de Salvia elegans, ook wel Honingmeloensalie genoemd. Voor als u eens wat anders wilt dan de standaard Salie soorten.

Salie

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.