U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Vijverplanten | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over vijverplanten

Een vijver of waterelement is vaak het middelpunt van de tuin. Het zijn idyllische en levendige plekken. Vissen, maar zeker ook planten dragen daaraan bij. Met vijverplanten komt het plekje pas echt tot leven. Bovendien zorgen vijverplanten voor een natuurlijke zuivering van het water. Riet neemt bijvoorbeeld veel afvalstoffen op en gebruikt deze om te groeien.

 

Het zijn beide vijverplanten, maar wat is het verschil tussen water- en oeverplanten?

Waterplanten en oeverplanten stellen verschillende eisen aan de leefomgeving. Een waterplant kan met zijn voeten daadwerkelijk permanent onder water staan. Waterplanten zijn daardoor geschikt om onder water te worden aangeplant. De plant vormt in de meeste gevallen bladeren of stelen die boven de waterspiegel uitsteken of in het geval van een waterlelie op de waterspiegel drijven. Oeverplanten daarentegen kunnen wel tijdelijk met hun voet onder water staan, maar staan liever met hun basis net boven de waterspiegel. Oeverplanten zijn ook uitermate geschikt voor vochtige tot natte gronden om aan te planten. De aanwezigheid van water is voor hen geen pré.

Vijverplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In ons assortiment vindt u allerlei soorten waterplanten, oeverplanten en waterlelies. Deze vindt u bij elkaar op de verschillende pagina’s. U kunt de planten filteren op standplaats, bloemkleur en bijvoorbeeld hoogte.

Alle vijverplanten worden keurig verpakt en snel bezorgd. Zorg er wel voor dat uw bestelde vijverplanten niet te lang in de doos blijven zitten. Plant ze dan ook zo snel mogelijk. Op al onze planten geven wij aangroeigarantie. Wij staan in voor de kwaliteit van onze producten.

 

Let op: Er zijn vijverplanten die vanaf augustus/september al beginnen af te sterven. Het afgebeelde product kan daardoor afwijken van het product bij levering. Gedurende de winter kunnen er geen waterplanten worden aangeplant in verband met de vorst. U kunt bij ons weer vijverplanten kopen vanaf begin april.

 

Iris rondom de vijver zijn een plaatje an sich

 

Inspiratie Vijverplanten:

De bloei van iris wordt automatisch al geassocieerd met waterpartijen

 

De bloei van Iris sibirica 'Blue King' wordt automatisch al geassocieerd met waterpartijen.

Planten zorgen voor een natuurlijk beeld van de vijver en dragen bij aan de waterkwaliteit

 

Planten zorgen voor een natuurlijk beeld van de vijver en dragen bij aan de waterkwaliteit.

 

Bladplanten zoals Darmera en Hosta weerspiegelen prachtig in het water en zorgen voor een exotische sfeer

 

Bladplanten zoals Darmera en Hosta weerspiegelen prachtig in het water en zorgen samen met de waterlelie voor een exotische sfeer.

 

Video's over Vijverplanten:

 

 

 

Met zijn grasachtig uiterlijk heeft bamboe veel weg van riet en past ook deze plant prima rondom een vijver- of waterelement.

 

 

 

Nog een gelijkende plant aan riet is dit Chinese prachtriet.

 

 

 

Voor vijver- of water- of oeverplanten verkopen wij ook speciale vijvergrond.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.