» Darmera peltata

Darmera peltata

Product informatie

Nederlandse naam: Schildblad
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Darmera peltata of Schildblad - Informatie:

Deze vaste plant vormt zeer grote, ronde bladeren met een ingesneden bladrand. De doorsnede van één blad kan wel tot 60 cm groot worden. Het blad is zo groot als een schild (uit de riddertijd), vandaar ook de Nederlandse naam Schildblad. Ook de Latijnse naam verwijst hier trouwens naar; peltata betekent schildvormig. Gelukkig waren de ridders vroeger slim genoeg om in te zien dat enkel de grootte van het blad op een schild leek, de bescherming van de strijders zou met behulp van dit blad te wensen over gelaten hebben. Nog voordat het blad aan het Schildblad verschijnt, komen de bloemstengels al uit de grond. Aan het eind van de stengel komen mooie ronde roze bloemen te staan. De Darmera peltata is niet wintergroen. 

 

Standplaats:

In de tuin staat Darmera peltata bij voorkeur op een vochtige beschaduwde plek. Aan de rand van een grote vijver zou het echt een aanwinst zijn om deze tuinplant aan te planten. 

 

Snoei en onderhoud:

Knip na de bloei de bloemstengels helemaal af en haal de lelijk geworden bladeren van Darmera peltata in de wintermaanden ook weg. De wortelstokken hebben de neiging omhoog te groeien; graaf na een aantal jaren de tuinplant op en zet hem een stukje dieper weer terug.

 De Darmera peltata | Schildblad koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.