» Brunnera macrophylla

Brunnera macrophylla

Product informatie

Nederlandse naam: Kaukasische vergeet mij niet
Bloeitijd: April - Juni
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Brunnera macrophylla of Kaukasisch vergeet-mij-nietje - Informatie:
Brunnera macrophylla is een mooie voorjaarsbloeier met vergeet-mij-nietjes achtige bloeiwijze (kleine blauwe bloemetjes). Deze tuinplant maakt grote, decoratieve bladeren. Kaukasisch vergeet-mij-nietje komt oorspronkelijk uit koude steppegbieden en weerstaat daardoor schrale en droge wind en is goed te combineren met Doronicum, Primula of Vinca.

 

Standplaats:

Brunnera macrophylla is een ideale bodembedekker op een schaduwrijke plaats, bijvoorbeeld onder een grote opgesnoeide heester of meerstammige boom. De hete middagzon vindt deze tuinplant niet prettig. De kans is groot dat de bladranden dan verbranden. Ook langs de vijver is Kaukasisch vergeet-mij-nietje een aanwinst. Let er dan wel op dat de tuinplant niet in de volle zon komt te staan.

 

Snoei en onderhoud:

Het Kaukasisch vergeet-mij-nietje is bladverliezend. De afgestorven delen kunnen in het vroege voorjaar weggeknipt worden. In de winter geven de dorre bladeren nog bescherming tegen eventuele strenge vorst. In het voorjaar loopt Brunnera macrophylla snel weer opnieuw uit met al vrij vroeg in het jaar de blauwe bloemetjes. De Brunnera macrophylla | Kaukasische vergeet mij niet koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.