Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over photinia

Het opvallendste kenmerk van de Photinia is zijn rood uitlopende blad. Al het nieuwe blad dat aan de plant komt, is eerst rood van kleur, waarna het later in het jaar steeds groener wordt. In het voorjaar ziet de Photinia er hierdoor een tijdje compleet rood uit. Door het jaar heen zit er altijd een combinatie van rood en groen blad aan de struik. De Photinia behoudt zijn blad in de winter, waardoor hij ook in deze periode een sierwaarde heeft. In het voorjaar krijgt de plant witte schermbloemen. Deze steken prachtig af tegen het vers uitgelopen rode blad. 

 

Vanwege zijn rode bladeren, steekt de plant mooi af tegen struiken die groene bladeren hebben. De meeste varianten kunnen uitgroeien tot een flink formaat plant. Hierdoor kan hij het beste een plek krijgen achterin de grotere border. Er bestaan tegenwoordig ook lagere varianten, zoals bijvoorbeeld de Photinia fraseri 'Little Red Robin'. Deze is fijner van structuur en blijft met zijn uiteindelijke hoogte van ongeveer 70 cm een stuk lager dan de meest bekende Photinia fraseri 'Red Robin'

Photinia planten

Als u Photinia gaat aanplanten, dan is het belangrijk om een royaal plantgat te graven. Zorg ervoor dat ook de bodem van het plantgat goed losgemaakt is. Losse grond zorgt ervoor dat de wortels makkelijk kunnen groeien en dat eventueel teveel aan water bij een natte periode snel de bodem in kan trekken. Gebruik tuinturf bij het aanvullen van het plantgat. De tuinturf hoeft niet puur gebruikt te worden, maar kan gemengd worden met de aarde in de tuin. Tuinturf zorgt voor een zuurder milieu in de bodem en dat is iets wat deze plant prettig vindt. Deze mooie plant kan ook een aanwinst in een pot op het terras of balkon zijn. Gebruik in dat geval géén tuinturf, maar potgrond voor het vullen van de pot. 

Snoeien en verzorgen

Photinia wordt regelmatig toegepast als haag. Zorg er in dat geval voor dat de planten zeker eenmaal per jaar gesnoeid worden. Dit gebeurt doorgaans rond de langste dag van het jaar (rond eind juni - begin juli). Snoei gerust flink terug. Hij heeft het vermogen om opnieuw uit te lopen op kale takken. Zelfs op dikke oudere takken maakt hij nieuwe knoppen aan. Mocht de plant als solitair staan, dan mag hij ook uitgroeien in zijn natuurlijke vorm. Meestal is het wel fraaier om hem elk jaar toch wat in model te snoeien. Dit houdt de plant strakker van vorm. Hij kan ook prima in een kegel- of bolvorm gesnoeid worden. 

Kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Zoals gezegd is de Photinia fraseri 'Red Robin' de meest aangeplante variant. Deze wordt door Tuinplantenwinkel.nl in diverse maten aangeboden. Het is ook de beste soort om aan te planten als deze ingezet wordt als haag. Daarnaast is er de kleiner blijvende Photinia fraseri 'Little Red Robin'. Verder zijn er nog een aantal varianten met anders gevormd of gekleurd blad. Dit zijn de Photinia 'Magical Volcano' met een gegolfde bladrand en de Photinia fraseri 'Pink Marble' met ook witte en roze bladdelen. 

 

Er zijn niet alleen struikvormige varianten maar er zijn ook boompjes op stam. De lage varianten vindt u in deze categorie, maar als u op zoek bent naar een Photinia met een hoge stam van 180 of 200 cm, dan staan deze in de categorie 'groenblijvende bolbomen'. Ten slotte wordt deze ook als leiboom aangeboden. Daarvoor verwijzen we u naar de categorie Lei photinia.

 

Photinia is een kleurrijke struik, heester of kleine boom met vaak rood uitlopende bladeren

 

Inspiratie Photinia:

Photinia is goed winterhard en blijft ook in de winter zijn blad houden

 

Het blad van een photinia heeft bij het uitlopen een rode of oranjerode kleur. Naarmate het blad volgroeid raakt kleurt het blad groen. In het voorjaar krijgt de plant daardoor een opvallend uiterlijk, maar ook na een snoeibeurt zal de plant nieuwe roof gekleurde scheuten geven.

 

Jonge bladeren van de photinia hebben een rode kleur en volwassen blad is groen van kleur

 

Van nature groeit de photinia uit tot een flinke struik, maar er kan ook een boomvorm van gekweekt worden. Vanwege de bescheiden grootte en het kleurrijke blad is het een populaire boom voor iedere tuin.

 

Photinia is goed te snoeien en leent zich ook voor gebruik in hagen

 

Photinia is een gemakkelijk te snoeien plant die altijd opnieuw zal uitlopen. Zelfs op het kale hout kan de struik worden terug gesnoeid. Hierdoor is de plant ook goed bruikbaar als haag zoals in deze tuin gedaan is.

 

Photinia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.