Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over miscanthus

Wanneer u op zoek bent naar een hoog siergras, komt u altijd bij Miscanthus uit. Miscanthus heeft heel veel cultivars, waarvan wij een deel aanbieden op Tuinplantenwinkel.nl. De Nederlandse naam van Miscanthus is prachtriet. Die naam is goed gekozen, want de groeiwijze heeft wel wat weg van het riet dat overal in Nederland langs de waterkant te vinden is. Daarnaast geeft de bloemaar en het getekende of bonte blad extra sierwaarde aan dit siergras. Miscanthus is niet wintergroen. In de winter wordt het bruin, maar blijft meestal wel mooi overeind staan. Dit wintersilhouet geeft ook vorm aan de border. Zeker bij rijp of sneeuwval ziet dit er prachtig uit. 

Miscanthus kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel wordt een aantal verschillende cultivars van de Miscanthus aangeboden. Zoals u kunt zien, hebben veel van deze cultivars Duitse namen. Dat komt omdat veel soorten door de Duitse kweker Ernst Pagels veredeld zijn. Vrijwel elke cultivar heeft zijn eigen unieke eigenschappen in hoogte, blad- en bloemkleur. Zo is er voor elke plek een mooie variant van de Miscanthus beschikbaar, aan u de keuze!

Miscanthus snoeien en verzorgen

Zoals hierboven al vermeld, is Miscanthus niet groenblijvend. Het loof sterft in de herfstmaanden af en verkleurt bruin. Knip al het loof in maart net boven de grond weg. Een aantal weken later zullen de nieuwe stengels vanuit de grond omhoog komen. Mocht u het dorre loof in de winter niet mooi vinden, dan kan de Miscanthus al eerder gesnoeid worden. Knip dan niet tot boven de grond, maar laat zo'n 30 tot 40 cm staan en knip het overgebleven loof in maart verder terug. Zo wordt eventuele vorstschade voorkomen. 

Miscanthus

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.