Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hibiscus syriacus

In de maanden juli tot en met september kunt u genieten van de bijzonder mooie bloemen van de Hibiscus syriacus, ook wel altheastruik genoemd. De plant is familie van het kaasjeskruid en de stokroos (Althea); vandaar de Nederlandse naam. De Hibiscus syriacus is van alle soorten de meest winterharde. Naast de bekende blauw bloeiende ‘Oiseau Blue’ bestaan er ook cultivars met witte, roze en tweekleurige of gevulde bloemen. De bloemen gaan in de zomer één voor één open, bij regen sluiten ze zich even. Liefst staat deze tuinplant op een warme standplaats in de zon. Op een plek in de halfschaduw of schaduw zal de hibiscus ook goed groeien maar geeft hij vaak iets minder bloem. De plant is als struik aan te planten, maar ook als kleine boom op of stam of kleine boom. In de herfst laat de plant zijn bladeren vallen en zijn de groen/grijze twijgen goed zichtbaar. Pas relatief laat in het voorjaar begint de plant uit te lopen.

Hibiscus syriacus planten

Hibiscus syriacus heeft een zonnige standplaats nodig, half-zonnig (ochtend- en/of avondzon) mag ook. Elke goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond is geschikt. Bewerk voordat u gaat planten eerst de grond goed voor: losmaken, zodat er geen harde lagen meer in zitten. Graaf een plantgat iets breder en dieper, zodat de aarde rondom de kluit mooi los is. Vermeng vervolgens wat aanplantgrond of potgrond door de aarde in het plantgat. Hierna kunt u de hibiscus gaan planten. Dompel de kluit van de plant even onder in een emmer met water. Haal vervolgens de pot van dekluit en plaats de plant in het plantgat. De bovenkant van de kluit dient op gelijk niveau te komen met het maaiveld. Vul het gat dan op met de omliggende aarde. Druk die rondom stevig met de handen of de voeten aan. Geef dan nog wat water. Herhaal dit bij droog weer; zeker wanneer u in de lente of de zomer aanplant.

Hibiscus syriacus snoeien en onderhouden

De bloemen verschijnen op het nieuwe hout. Snoeien van de Altheastruik  kan daarom het beste in het voorjaar. De struik of boom is zo goed in model te houden. U kunt de tuinplant wat lager houden (70 á 80 cm) of laten doorgroeien tot meer dan 2 meter. De hoogte van een hibiscus op stam is uiteraard afhankelijk van de stamhoogte maar ook hierbij geldt dat u de boom goed kunt snoeien en in model houden. Eventueel kan na de bloei het oudste hout verwijderd worden. Verder is er weinig onderhoud nodig. Wat koemestkorrels of een andere organische meststof rond de voet van de struik is aan te bevelen. Dit kan het beste direct na de snoei in het voorjaar.

 

Hibiscus syriacus of altheastruik zorgt vanaf de zomer tot in het najaar voor kleur in de tuin

 

Inspiratie Hibiscus syriacus:

De compact groeiende hibiscus syriacus kan aan het einde van de winter flink worden terug gesnoeid tot het gewenste resultaat

 

Hibiscus syriacus of altheastruik is verkrijgbaar met verschillende bloemkleuren en met enkelbloemige of dubbelbloemige bloemen.

In de winter blijven de zaaddozen lang aan de plant zitten die zeker in combinatie met sneeuw of rijp zorgen voor een fraai wintersilhouet. De plant is volledig winterhard

 

Het is een erg gemakkelijk groeiende tuinplant die volledig winterhard is maar niet wintergroen. De zaaddozen zorgen in de winter echter voor een fraai wintersilhouet. Snoei de plant na de winter terug tot de gewenste hoogte.

 

Hibiscus syriacus is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met enkelbloemige of gevulde/dubbele bloemen

 

De bloei van de Hibiscus syriacus start in de zomer en gaat vaak door tot het najaar. De bloemen hebben wat weg van die van een stokroos of lavatera. Deze planten behoren tot dezelfde familie.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.