Menu
Geen producten gevonden

Informatie over ilex meserveae

De Ilex meserveae wordt ook wel blauwe hulst genoemd, dit heeft de plant te danken aan de blauwe waas over de bladeren, maar bovenal ook de blauw-zwart gekleurde jonge twijgen. Zoals de meeste Hulstsoorten zijn er mannelijke en vrouwelijke planten. In de vrouwelijke soorten komen de bessen, hier is wel een mannelijke struik voor nodig in de buurt. Hieronder een lijstje met enkele vrouwelijke soorten:

Ilex meserveae planten

Deze hulst staat graag op een goed doorlaatbare bodem in de zon of halfschaduw. Verrijk de bodem tijdens het planten met wat aanplantgrond. De planten met kluit zijn alleen maar in een bepaalde periode te koop en te planten, de planten in pot zijn jaarrond te planten. U kunt hagen en haagblokken aanplanten met deze haagplant, eventueel solitair komt deze struik ook tot zijn recht. 

Ilex meserveae snoeien

De Ilex meserveae is goed in model te snoeien. Snoei kan vrijwel jaarrond, aan te raden is om in juni of juli te snoeien en indien nodig nog een keer in september. Snoeien kan met een snoeischaar of u scheert de plant in model met een heggenschaar. Bemesten kan indien nodig met bijvoorbeeld een organische meststof. 

 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.