Informatie over ilex meserveae

De Ilex meserveae of amerikaanse hulst wordt ook wel blauwe hulst genoemd, dit heeft de plant te danken aan het glimmende blauwgroene blad, maar bovenal ook de blauw-zwart gekleurde jonge twijgen. Deze struiken met stekelige bladeren zijn goed winterhard en maken in het eerste groeiseizoen al mooie rode bessen aan. Zoals de meeste hulstsoorten zijn er mannelijke en vrouwelijke planten. In de vrouwelijke soorten komen in de herfst de bessen, hier is wel een mannelijke plant (zoals de Ilex meserveae Blue Prince) als bestuiver voor nodig in de buurt. Hieronder een lijstje met enkele vrouwelijke soorten:

 

Ilex meserveae planten

Voor wat betreft de grondsoort staat deze blauwe hulst graag op een goed doorlaatbare bodem op kalkrijke grond in de volle zon of halfschaduw. Verrijk de bodem tijdens het planten met wat compost of aanplantgrond. De planten met kluit zijn alleen maar in een bepaalde periode te koop en te planten, de planten in pot zijn jaarrond te planten omdat deze een goed wortelgestel ontwikkeld hebben. Met de speciale haagplanten kunt u hagen en haagblokken aanplanten, maar solitair komt deze struik ook tot zijn recht. Wij adviseren bij aanplant in de volle grond een ruim plantgat te maken voor deze heester zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien.

 

Ilex meserveae snoeien

Zowel de vrouwelijke als de mannelijke variant van de Ilex meserveae is goed in model te snoeien. Snoei kan vrijwel jaarrond, aan te raden is om in juni of juli te snoeien en indien nodig nog een keer in september. Snoeien kan met een snoeischaar of u scheert de plant in model met een heggenschaar. Bemesten kan indien nodig met bijvoorbeeld een organische meststof. 

 

Veelgestelde vragen over Ilex meserveae

Hoe hard groeit een Hulst?

Antwoord: De amerikaanse hulst groet niet zo hard, gemiddeld zo'n 15 - 20 cm per jaar. Dat betekent dat hij niet zo vaak gesnoeid hoeft te worden maar tegelijk duurt het ook iets langer voordat (hogere) hagen zichtdicht zijn.

 

Is Ilex meserveae Blue Prince een mannelijke plant?

Antwoord: Ja. De mannelijke planten hebben een mannelijke naam en de vrouwelijke variant heeft een vrouwelijke naam, zoals b.v. de Ilex meserveae Blue Maid of Blue Princess.

 

Is Hulst wintergroen?

Antwoord: Ja, door de verschillende bladkleuren is er voldoende variatie om leuke combinaties te maken met andere tuinplanten en heesters.

 

Online Ilex meserveae kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Voor bestellingen via Tuinplantenwinkel.nl geldt een minimum totaal bestelbedrag van €50,- aan producten.

 

Ilex meserveae afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaar staat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

Ilex meserveae noem je ook wel blauwe hulst in het nederlands

 

Inspiratie Ilex meserveae:

vrouwelijke en mannelijke ilex meserveae krijgen bessen

 

U kunt de blauwe hulst planten als solitair of als haag in de tuin.

Ilex mesereae kunt u goed in verschillende modellen snoeien

 

Snoeien van de Ilex meserveae kan eigenlijk jaarrond, maar het beste in juni of juli en later in september nog eens.

 

Groenblijvende blauwe hulst wintergroen

 

De Ilex meserveae ofwel blauwe hulst blijft de gehele winter groen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.