Informatie over hortensia annabelle

De naam van deze hortensia is een merk an sich geworden. De bekende sierheester heeft grote witte bloemen waardoor ze makkelijk te herkennen is. Hortensia Annabelle bloeit met bolvormige bloemen (of eigenlijk schutbladeren) die een roomwitte tot groene kleur hebben. De grootste bloemen krijgt u door hem in het voorjaar terug te snoeien tot ongeveer 20 à 30 cm boven de grond. De Annabelle hortensia bloeit in juli - augustus - september aan de nieuwe scheuten, de bloemen zijn eerst groenwit, verkleuren langzaam roomwit en daarna weer groenwit.

 

Naast de witte is er ook een roze bloeiende Annabelle hortensia. De officiële naam van deze soort is de Hydrangea arborescens ‘Invincibelle'. De bloemen zijn iets kleiner dan bij de witte, maar ze zijn nog steeds erg bijzonder. De bloemen hebben een roze tot oud-roze kleur en zijn goed te combineren in borders met paars- of witbloeiende planten.

 

Hydrangea Incrediball of Strong Annabelle

Nadeel van de Hydrangea arborescens Annabelle is dat de stelen het gewicht van de grote bloemtuilen bij een regenbui nauwelijks meer kunnen dragen. De kans bestaat dan dat de stelen plat gaan liggen of zelfs omknakken. Dit is ook bij de kweker niet onopgemerkt gebleven. Naast de gewone Annabelle is er de hortensia Strong Annabelle waarvan de bloembollen limegroen zijn. Deze Hydrangea arborescens ‘Incrediball', zoals de plant officieel heet, heeft stevige stengels die de bloemtuilen veel beter kunnen dragen. De bloemtuilen van de Strong-versie hebben dezelfde grootte als die van de gewone Annabelle.

 

Standplaats Hortensia Annabelle

Hortensia's zijn zuurminnende planten, je kunt ze het beste in de volle grond in de halfschaduw planten. In de volle zon wordt kan ook maar dan hebben ze meer water nodig.

 

Annabelle hortensia snoeien

Het snoeien van deze hortensia's is erg eenvoudig. De plant bloeit op eenjarig hout, daarom kunt u het beste eind februari of begin maart alle takken tot 20 - 30 cm boven de grond terugsnoeien. In de winter is snoeien niet nodig. De uitgebloeide bloemen beschermen de knoppen tegen de vorst.

 

Hortensia Annabelle aanplanten

Hydrangea arborescens Annabelle staat het liefst op zure grond. Belangrijk is daarom dat u voor het planten van de struik een ruim plantgat maakt, de grond goed los maakt en zorgt voor een humusrijke bodem door tuinturf of hortensia grond/potgrond te mengen met de bestaande grond. Aanplantgrond verrijkt de bodemstructuur en zorgt voor extra voeding voor de struik.

 

Let er op dat de nieuwe planten bij warme en droge periodes voldoende extra water krijgen. De kluit is dan nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende vocht uit de grond te zuigen. Wanneer de hortensia in het najaar of winter wordt aangeplant, heeft u naar het water geven geen omkijken. Doorgaans is de grond in die periode vochtig genoeg.

 

Hortensia Annabelle kopen bij Tuinplantenwinkel

De hortensia Annabelle wordt door Tuinplantenwinkel.nl altijd goed verpakt in pot geleverd. Dit houdt in dat u de plant het hele jaar door kunt planten en kopen. Na uw aankoop wordt de plant binnen de aangegeven levertijd door onze eigen bezorgdienst bij u thuis bezorgd. Volg onze plantinstructies voor een goed resultaat. Mocht uw plant onverhoopt niet aangroeien dan heeft u recht op aangroeigarantie.

 

Veelgestelde vragen over Hortensia Annabelle:

Kan Hydrangea arborescens hortensia Annabelle in de zon?

Antwoord: Dat kan wel, als de grond maar vochtig genoeg blijft. Ze moeten in warme periodes dus voldoende water krijgen om niet uit te drogen. Standplaats Hydrangea arborescens of Hortensia Annabelle is daarom liever in de halfschaduw.

 

Hoe en wanneer hortensia Annabelle snoeien?

Antwoord: U kunt het beste eind februari of begin maart alle takken tot 20 - 30 cm boven de grond terugsnoeien. In de winter is snoeien niet nodig omdat de uitgebloeide bloemen de knoppen tegen de vorst beschermen.

 

Hoeveel ruimte heeft Annabel nodig?

Antwoord: Wij adviseren 1 plant per m2 te plaatsen, een volwassen plant wordt ca. 1 meter hoog.

 

Hoe lang bloeien Annabelle?

Antwoord: In de maanden juli - augustus - september kunt u volop genieten van de hortensia s grote witte bloemen.

 

Wat doe je met de uitgebloeide bloemen van Hortensia Annabelle?

Antwoord: Wij adviseren om de uitgebloeide bloemen in de winter aan de struik te laten zitten. Dat geeft bescherming aan de insecten in uw tuin (waardoor meer vogels aangetrokken worden die ze eten) en de border ziet er minder kaal uit. Omdat bij de Annabelle de uitgebloeide bloemen de nieuwe knoppen niet hoeven te beschermen, kunt u de bloemen als u ze niet mooi vindt, eventueel in het najaar verwijderen.

 

hortensia annabelle aanplanten in de tuin of border

 

Inspiratie Hortensia Annabelle:

hoeveel hortensia annnabelle per strekkende meter

 

Hortensia Strong Annabelle is een variant met stevige takken. De 'gewone' Annabelle, gaan de takken meer van hangen. 

hortensia annabelle staat het liefst in de schaduw

 

Door vaste planten te combineren met de Hortensia Annabelle krijg je een mooie hoogte verdeling in uw border.  

 

Hortensia Annabelle zijn er in verschillende kleuren, groen roze en wit

 

De Hortensia Annabelle mag u in het voorjaar terug snoeien tot ongeveer 20-30 centimeter, zo krijgt u de grootste bloemen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.