Informatie over druivenplanten

Druiven zijn klimplanten, terwijl veel mensen denken dat het kleine bomen zijn. Deze gedachte is niet gek omdat oude exemplaren een stevige en dikke stam krijgen. Op menig wijngaard in binnen en buitenland zijn deze te zien. Vroeger groeide de druiven in de Lage Landen alleen in de kassen maar er zijn van oudsher ook soorten die geschikt zijn voor buitenteelt. De laatste jaren komen er steeds meer soorten beschikbaar die goed rijpen in het koudere klimaat hier.

De Latijnse naam van de druif is Vitis vinifera, naast druif wordt deze plant ook Druivelaar of Wijnstok genoemd. Het zijn flinke groeiers waarbij de jonge scheuten in een jaar een lengte kunnen bereiken van enkele meters. De planten kunnen worden geleidt tegen een gaaswerk, gespannen draden of tegen een pergola.

Druivenplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden allerlei soorten druivenplanten aan in onze webshop, van oude betrouwbare soorten tot nieuwe frisse soorten en van wit tot blauw. Ook bieden we een witte en blauwe druif aan die vrijwel pitloos is. Van de bekende witte druif Vitis vinifera 'Vroege Van Der Laan' en blauwe ‘Boskoop’s Glory’ bieden we ook een XL variant aan.

Druiven planten en verzorgen

Druivenplanten staan het liefste zonnig of eventueel in de halfschaduw. De bodem dient goed doorlatend en voedzaam te zijn en het liefst niet te zuur, eerder kalkrijk. Strooi eventueel in het najaar wat kalk bij de plant. De planten kunt u het beste tegen een gaaswerk of draden planten, zo kunt u de plant uitleiden of uitwaaieren met behulp van bindbuis. Doe dit NIET met ijzerdraad.

Druivenplanten snoeien

Door snoei vergroot u de opbrengst en de plant ziet er ook netter uit. Het beste snoeit u de planten in de periode tussen november en februari, maar niet tijdens strenge vorst. Snoei dan overbodige zij- of hoofdtakken weg. De zijscheuten op de uitgeleide hoofdtakken snoeit u op enkele knoppen terug.

 

Vaste planten laten zich eindeloos combineren, bijvoorbeeld in deze vasteplanten border met salvia

 

Inspiratie Druivenplanten:

Druivenplanten zijn klimplanten die een groene oase kunnen vormen op een kale muur

 

Druivenplanten hechten zich niet zelf aan de muur. Help ze door bijvoorbeeld een draad te spannen waar ze zich omheen kunnen draaien. 

Druivenplanten kunnen tegen een pergola of gaaswerk groeien zodat u uw eigen verschillende soorten druiven kunt plukken

 

In ons assortiment vindt u verschillende soorten en kleuren druiven die geschikt zijn om in uw tuin aan te planten.

 

Druivenplanten geven een groene doorgang indien ze worden geleid langs een pergola

 

Druiven planten zijn niet alleen tegen een muur, maar ook in de vorm van een pergola erg geschikt.

 

Video's over Druivenplanten:

 

 

 

Druiven platen kunt u gemakkelijk leiden door middel van bindbuis. Een elastische draad wat mee rekt als de plant dikker groeit.

 

 

 

Meer fruit oogsten uit eigen tuin, kijk dan eens naar deze zuilappel. Ook erg geschikt voor een kleinere tuin. 

 

 

 

Hoe u zo min mogelijk beschadiging aan de wortels van de plant krijgt, leggen we u uit in dit filmpje.  

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.