Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over rubus fruticosus

Zwarte glanzende en sappige vruchten, die wil je zien als je een Rubus fruticosus hebt aangeplant. Het gaat hier om de Braam! Veel mensen zullen de braam kennen van een ondoordringbaar dik pakket van door elkaar groeiende takken met dikke doorns. Dit zie je regelmatig op niet bijgehouden percelen. Deze wilde bramenstruik groeit het liefste op een stikstofrijke grond. Hoe meer wilde bramenplanten u ziet, hoe meer het stikstofprobleem zich uit. Natuurlijke beplanting wordt overwoekerd door de stikstofminnende Rubus fruticosus. Maar goed, het gaat hier niet over de wilde braam maar over de gecultiveerde soorten, die steeds vaker zelfs doornloos zijn, die u in uw tuin kunt aanplanten. 

 

Hoe groot wordt een Rubus fruticosus bramenstruik?

De Rubus fruticosus heeft over het algemeen een flinke groeikracht. Een twijg kan met gemak 2 tot 2.5 meter lang worden. Als u een bramenstruik in de tuin wilt zetten, heeft u dus een vrij grote plek nodig. Daarnaast is een Rubus fruticosus een klimplant. Hij moet langs een muur, draad of schutting geleid worden, anders bestaat de kans dat de plant een onoverzichtelijk en warrig geheel wordt en dat zou zonde zijn. Geef hem een plekje waar de zon goed schijnt. 

 

Als er niet genoeg plek is voor een Rubus fruticosus, dan zou de framboos (Rubus idaeus) een alternatief kunnen zijn. De Framboos lijkt op een braam, maar de plant heeft stukken minder groeikracht. Als er geen ruimte is voor een plant die geleid moet worden, dan kunt u beter voor een bessenstruik kiezen. Deze hebben sterke takken en kunnen daardoor zonder ondersteuning op zichzelf staan. 

 

De Rubus fruticosus snoeien en verzorgen, hoe doe ik dat?

De tweejarige twijgen van de Rubus fruticosus dragen vruchten. Zodra deze vruchten geplukt zijn, sterft de twijg af. Hij kan bij de grond afgeknipt worden. Elk jaar komen er vanuit de grond nieuwe scheuten omhoog. Deze scheuten zullen het jaar erop vruchten dragen. Het is van belang om deze jonge scheuten te laten groeien. Mochten het er teveel zijn, dan mogen deze jonge scheuten wel gedund worden. Knip ze dan bij de grond af. Om een goede voedingsrijke grond te waarborgen, kan er rondom de voet van de plant in de wintermaanden of het voorjaar siertuinbemesting / compost of eventueel Culterra gestrooid worden. 

Rubus fruticosus

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.