Informatie over dakbomen

In de zomerhitte kan het soms fijn zijn om de schaduw op te zoeken. Bomen zorgen in onze leefwereld voor een natuurlijke zonwering. Op plaatsen waar een normale boom te veel ruimte in neemt kan een dakboom uitkomst bieden. Met dakbomen creëert u in de tuin of bij het terras een natuurlijke parasol. In een stadstuin kunt u zo genieten van de voordelen van een echte boom zonder daarbij veel ruimte te verliezen. Dakbomen kunnen daarnaast zorgen voor structuur of regelmaat in een tuin. Bomen kunnen een lijn of een plek in de tuin accentueren.

 

Boven een terras zorgen dakbomen voor een sfeervol plaatje

 

Net als bij leibomen zijn de takken van dakbomen aangebonden in een frame. Door het frame wordt de vorm van de boom bepaald. Bij deze bomen worden de takken in een horizontaal vlak uitgewaaierd. Eenmaal per jaar moeten de dakbomen worden gesnoeid, zodat hun vorm behouden blijft. Dit gebeurt doorgaans in de winter wanneer het blad van de boom gevallen is. Een tweede snoei is mogelijk in de zomer. Lees hier meer over in ons blog over het snoeien van deze bomen.

Dakbomen van tuinplantenwinkel.nl worden door onszelf vervaardigd. Kwaliteit staat daarbij voorop. We maken gebruik van een duurzaam gecoat stalen frame of bamboestokken. Afhankelijk van het gebruikte frame hebben we deze bomen onderverdeeld in twee series.

Basic Serie

In de Basic-serie vindt u onze dakbomen met een frame van bamboestokken. Het frame is eenvoudig maar sterk en duurzaam. Drie bamboestokken van 150 centimeter lang liggen hierbij kruislings in een gecoate stalen houder. Hierdoor ontstaat een dakboom met zes armen in de vorm van een ster. Op elke arm is een hoofdtak aangebonden. U heeft hier de keuze uit twee snelgroeiende en veelgebruikte boomsoorten; de dakplataan en de dakmoerbei.

Classic Serie

In de Classic-serie vindt u dakbomen met een gecoat stalen frame met een afmeting van 130 bij 130 centimeter. Over het frame zijn diverse takken uitgewaaierd. Het dichte netwerk van takken zorgt ervoor dat deze bomen snel dicht groeien en zorgen voor een aangename schaduw. Naast de snelgroeiende dakbomen als de plataan en de moerbei vindt u hier ook andere boomsoorten zoals de amberboom en de sierpeer. Deze bomen groeien trager dan de plataan. Door het frame kunnen meerdere takken worden aangebonden, zodat er toch snel een volgroeide dakvorm ontstaat.

 

Het verschil tussen de frames uit de Basic en Classic serie dakbomen op tuinplantenwinkel.nl

 

Niet alle bomen zijn geschikt om als dakboom te worden gebruikt. Daarom selecteren we bij tuinplantenwinkel.nl de bomen op een aantal criteria. We letten hierbij o.a. op een zo recht mogelijke stam en genoeg flexibele stengels zodat het frame goed gevuld raakt. Door onze selectie bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve dakboom.

Klik en bekijk online alle dakbomen uit beide series. Duidelijke uitleg over alle soorten en hun verschillen vindt u op deze pagina.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.