Informatie over dakbomen

In de zomerhitte is het heerlijk om de schaduw op te zoeken. Dakbomen zorgen in onze leefwereld voor een natuurlijke zonwering. Op plaatsen waar een normale boom te veel ruimte in neemt kan een dakboom uitkomst bieden. Met dakbomen creëert u in een kleine tuin of bij het terras een natuurlijke parasol. In een stadstuin kunt u zo genieten van de voordelen van een echte boom zonder daarbij veel ruimte te verliezen. Dakbomen kunnen daarnaast zorgen voor structuur of regelmaat in een tuin. Deze bomen kunnen een lijn of een plek in de tuin accentueren. Een dakboom wordt ook wel een parasolboom genoemd. Omdat hij als een parasol tegen de felle zon fungeert.

 

Boven een terras zorgen dakbomen voor een sfeervol plaatje

 

Parasolboom kopen (Basic Serie)

In de Basic-serie vindt u onze dakbomen met een frame van bamboestokken. Het frame is eenvoudig maar sterk en duurzaam. Drie bamboestokken van 150 centimeter lang liggen hierbij kruislings in een gecoate stalen houder. Hierdoor ontstaat een parasolboom met zes armen in de vorm van een ster. Op elke arm is een hoofdtak aangebonden.

 

Welke boom is geschikt als natuurlijke parasol? U heeft de keuze uit twee snelgroeiende en veelgebruikte boomsoorten. Het gaat om de dakplataan en de dakmoerbei. De Dakplataan is een van de bekendste parasolbomen, omdat hij een dicht bladerendek heeft en de takken eenvoudig te geleiden zijn. Daardoor is het al jaren een populaire boom om schaduw in uw tuin te creëren. De Dakmoerbei heeft grote groene bladeren en draagt nauwelijks vruchten. Hierdoor blijven uw tuinmeubels en terras schoon en valt er geen troep uit de dakboom in uw drankje.

 

Een parasolboom met stalen frame (Classic Serie)

In de Classic-serie vindt u dakbomen met een gecoat stalen frame met een afmeting van 130 bij 130 centimeter. Over het frame zijn diverse takken uitgewaaierd. Het dichte netwerk van takken zorgt ervoor dat deze bomen snel dicht groeien en zorgen voor een aangename schaduw. Naast de snelgroeiende dakbomen als de plataan en de moerbei vindt u hier ook andere boomsoorten zoals de amberboom en de sierpeer. In dit filmpje ziet u meer uitleg over onze daksierpeer. Deze bomen groeien trager dan de plataan. Door het frame kunnen meerdere takken worden aangebonden, zodat er toch snel een volgroeide dakvorm ontstaat. 

 

Het verschil tussen de frames uit de Basic en Classic serie dakbomen op tuinplantenwinkel.nl

 

Omdat alle dakbomen aan elkaar te koppelen zijn door middel van bamboestokken passen ze zowel in een grote als een kleine tuin. Niet alle bomen zijn geschikt om als dakboom te worden gebruikt. Daarom selecteren we bij Tuinplantenwinkel.nl de bomen op een aantal criteria. We letten hierbij o.a. op een zo recht mogelijke stam en genoeg flexibele stengels zodat het frame goed gevuld raakt. Door onze selectie bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve dakboom.

 

Klik en bekijk online alle dakbomen uit beide series. Duidelijke uitleg over alle soorten en hun verschillen vindt u op deze pagina.

 

Een groen alternatief voor schaduw

Een aantal dakbomen bij elkaar vormt een groen bladerendek dat zorgt voor de fijnste en verkoelendste schaduw op uw terras. Ook voor een kleine tuin is een dakboom erg geschikt. Hij neemt namelijk alleen maar ruimte in op een aantal meter hoogte en blokkeert de zichtlijnen in je tuin dus niet. Verder zorgen dakbomen voor schaduw op uw terras. Zodat u op een warme zomerdag heerlijk in de schaduw van uw eigen parasolboom kunt vertoeven. Op deze manier werkt de boom als een natuurlijke parasol.

 

Ook kan een dakboom groenblijvend zijn. De Glansmispel in dakvorm is hier een goed voorbeeld van. Deze boom loopt in het voorjaar uit met frisse rode blaadjes en zorgt in de zomer voor schaduw in uw tuin. 

 

Een overkapping, parasol, schaduwdoek of pergola met klimplant zorgt natuurlijk ook voor schaduw, maar een dakboom geeft een heel ander uiterlijk aan uw tuin en zorgt ook gelijk voor veel meer groen. Andere tuin inspiratie die zorgt voor zowel schaduw als groen zijn Boogbomen. Hier wordt het zonlicht anders door gefilterd dan door een parasolboom.

 

Een parasolboom of dakboom kopen?

Wilt u schaduw in uw kleine tuin creëren? Dan is een dakboom van Tuinplantenwinkel.nl een stijlvolle manier om meer groen toe te voegen en gelijk te genieten van verkoelende schaduw op uw terras. Een parasolboom is vanwege zijn vorm lastig te vervoeren. Wij hebben jarenlange ervaring met het transporteren van dit soort bomen en zorgen dan ook dat de dakbomen met alle voorzichtigheid door onze eigen bezorgdienst bij u thuis bezorgd wordt. U hoeft de dakbomen alleen een mooie plek in uw tuin te geven. Bekijk hiervoor onze aanplantinstructies en plaats een boompaal met boomband om de aangroei te bevorderen.

 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.