Menu
Geen producten gevonden

Informatie over amandelbomen

De Amandelboom komt veelvuldig voor in Zuid-Europese landen rond de Middellandse Zee: Spanje, Italië en Zuid-Franrijk. Er staan daar veel plantages, die bij de voorjaarsbloei veel toeristen trekken. De bloemknoppen ontwikkelen zich  in het najaar en gaan al vroeg in de lente uitbundig roze-wit bloeien. De vroege bloei in het voorjaar heeft het risico van bevriezing door nachtvorst. De bloemen ontwikkelen zich tot kleine, grijsgroene vruchten met een grote pit. Het vruchtvlees is niet lekker; de pit is wel eetbaar. Tuinplantenwinkel heeft van de Amandelboom (Prunus dulcis) een laagstam en een halfstam in het assortiment. Door het ent-proces wordt de stam niet hoger maar wel dikker. U moet na het aanplanten wel een paar jaar geduld hebben, voordat deze tuinplant vruchten begint te dragen, die in september openspringen en er dus geoogst kan worden.

Amandelbomen planten

Geef de Amandelboom de ruimte, die hij nodig heeft om te groeien. Plant hem op een beschut plaatsje ( beschermd tegen vroege nachtvorst) in de volle zon in een waterdoorlatende, humusrijke bodem. Fruit rijpt het beste met veel zon en deze tuinplant begint al vroeg in het jaar met de vruchtontwikkeling.

Amandelbomen snoeien en verzorgen

De Prunus dulcis groeit maar traag, dus snoei om de tuinplant in toom te houden is nauwelijks nodig. Knip in de zomer te lange, jonge scheuten helemaal weg en snoei na de oogst, als de tuinplant een meer open structuur verlangt, een paar takken weg. De vruchten moeten voldoende warmte en licht krijgen. Let op dat de bladeren van de Amandelboom niet gaan krullen; verwijder die bladeren meteen (krulziekte) en gooi ze in een afsluitbare GFT-bak. Strooi na het snoeien wat koemestkorrels of Culterra.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.