U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Amandelbomen | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over amandelbomen

Amandelbomen komen veelvuldig voor in Zuid-Europese landen rond de Middellandse Zee: Spanje, Italië en Zuid-Franrijk. Er staan daar veel plantages, die bij de voorjaarsbloei veel toeristen trekken. De bloemknoppen ontwikkelen zich  in het najaar en gaan al vroeg in de lente uitbundig roze-wit bloeien. De vroege bloei in het voorjaar heeft het risico van bevriezing door nachtvorst. De bloemen ontwikkelen zich tot kleine, grijsgroene vruchten met een grote pit. Het vruchtvlees is niet lekker; de pit is wel eetbaar. Tuinplantenwinkel heeft van de Amandelboom (Prunus dulcis) een laagstam en een halfstam in het assortiment. Door het ent-proces wordt de stam niet hoger maar wel dikker. U moet na het aanplanten wel een paar jaar geduld hebben, voordat deze tuinplant vruchten begint te dragen, die in september openspringen en er dus geoogst kan worden.

Amandelbomen planten

Geef Amandelbomen de ruimte, die ze nodig hebben om te groeien. Plant hem op een beschut plaatsje ( beschermd tegen vroege nachtvorst) in de volle zon in een waterdoorlatende, humusrijke bodem. Fruit rijpt het beste met veel zon en deze tuinplant begint al vroeg in het jaar met de vruchtontwikkeling.

Amandelbomen snoeien en verzorgen

De Prunus dulcis groeit maar traag, dus snoei om de tuinplant in toom te houden is nauwelijks nodig. Knip in de zomer te lange, jonge scheuten helemaal weg en snoei na de oogst, als de tuinplant een meer open structuur verlangt, een paar takken weg. De vruchten moeten voldoende warmte en licht krijgen. Let op dat de bladeren van de Amandelboom niet gaan krullen; verwijder die bladeren meteen (krulziekte) en gooi ze in een afsluitbare GFT-bak. Strooi na het snoeien wat koemestkorrels of Culterra.

 

Roze amandelbloesem

 

Inspiratie Amandelbomen:

Amandelbomen geven heerlijke amandels

 

Amandel vruchten zitten beschermd aan de boom. 

Bloesem amandelboom

 

Amandelbloesem is kleurrijk in het voorjaar. 

 

Amandel vruchten aan de amandelboom

 

Rijpe amandels aan de amandelboom. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.