Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over albizia

De Nederlandse naam van de Albizia is Perzische slaapboom. Er zullen weinig mensen zijn die bij de Albizia aan Perzië denken, vaker zullen de Mediterrane sferen naar boven komen. Met zijn fijne vertakking en kleine blaadjes laat de kroon van deze boom altijd wat diffuus zonlicht door. In de schaduw zitten kan zeker, maar echt donker zal het onder deze boom nooit worden.

 

Waarom heet de Albizia in het Nederlands Slaapboom?

Hiervoor moeten we naar de bladeren kijken. Eén blad van de Albizia is onderverdeeld in vele kleine blaadjes. Deze kleine blaadjes hebben de eigenschap dat ze in de avond dichtvouwen en in de ochtend, als het weer licht wordt, weer openvouwen. De bladeren gaan 'in slaap'. Daarnaast zou je op een heerlijke zomerdag onder het gefilterde zonlicht dat de Albizia doorlaat, zelf ook een middagslaapje kunnen doen, maar of dit een officiële uitleg is, is bij ons niet bekend....

Is Albizia winterhard?

De Albizia is tot op zeker hoogte prima winterhard. Hij kan vorst van zo'n -12 tot -15 graden verdragen. Wordt het kouder, dan bestaat de kans dat er schade aan de boom optreedt. Wat hierbij ook nog uitmaakt, is de standplaats van de boom. Als de boom op een windgevoelige plek in de (voor)tuin staat, is de kans groter op vorstschade dan op een beschutte plek uit de wind in de achtertuin. 

 

Hoe groot wordt de slaapboom?

Een Slaapboom wordt geen heel grote boom. Hierdoor is hij ook geschikt voor een kleinere tuin. Daarnaast is de kroon open van vorm, waardoor er geen massief dicht bladerdek ontstaat. Mocht de boom in de loop van de jaren wat groter groeien, dan blijft er toch voldoende licht in de tuin komen. De kroon van de Albizia groeit meer in de breedte dan in de hoogte. Uiteindelijk kan de kroon zo'n 5 meter doorsnede worden. 

 

Heeft een Albizia snoei nodig?

Doorgaans hoeft de kroon van de Perzische slaapboom niet gesnoeid te worden. Eventueel kunnen elkaar kruisende takken tijdig weggeknipt worden. De kroon blijft daardoor mooier van vorm. Mochten er na de winter wat dode takjes / uiteinden van takken in de boom zitten, snoei deze dan in het voorjaar weg. Dit frist de boom op en geeft hem een mooiere uitstraling. 

 

Albizia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende maten van de Albizia 'Tropical Dream' aangeboden. Daarnaast is er ook de Albizia 'Summer Chocolate' met zijn kenmerkende bordeauxrode blad.

 

Albizia heeft bijzondere bloemen en samengesteld blad

 

Inspiratie Albizia:

Purperrood blad van de Albizia 'Summer Chocolate'

 

De Albizia 'Summer Chocolate' heeft roodbruin blad en geeft een extra sierwaarde aan de bijzondere boom.

 

Albizia boom met bloesem

 

Albizia groeit later breed uit en heeft mooie opvallende bloemen. 

 

Pluizige bloemen van de Albizia

 

De pluizige bloemen ofwel bloesem van de Albizia geeft een bijzondere sfeer. 

 

Albizia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.