U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Narcissen | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over narcissen

Narcissus of narcis zijn voorjaarsbloeiende bollen met opvallend gekleurde bloemen in maart, april of mei. Meest bekend zijn de heldergele bloemen die ook vaak als snijbloem worden gebruikt maar de soorten narcis zijn tegenwoordig zeer divers, evenals de kleurstellingen. Narcissen zijn erg goed bruikbaar in de tuin. Het bolgewas komt ieder jaar opnieuw sterk terug en u kunt dit bolgewas ook makkelijk laten verwilderen. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u dit bolgewas kopen tussen september en eind december. Dit is ook meteen het plantseizoen.

De Mini-Narcis 'Tete-a-Tete'

Narcissen zijn er in vele soorten en varianten. Als we naar de grootte van de planten kijken, zijn ze onder te verdelen in twee hoofdgroepen. De grote en de mini-narcissen. De kleine narcissen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze kunnen in werkelijk elke border een plekje krijgen, maar doen het ook heel goed in een pot op het balkon of terras. Veruit de bekendste Mini-narcis is de Narcissus 'Tête-a-Tête'. Deze soort bloeit al vroeg in het voorjaar, soms zelfs al gelijk met Krokussen & Blauwe druifjes. De aanplant van de Tete-a-Tete' verlengt de bloeiperiode van de bloembollen in uw tuin. Daarnaast is dit ras een van de best vermeerderende Narcis-soorten. Hierdoor is hij ook perfect geschikt voor aanplant in het gazon.

 

Narcissen aanplanten in het gazon

De Narcis is een geschikte bloembol om in het gazon aan te planten. Over het algemeen komen Narcissen elk jaar goed terug; ze vermeerderen zelfs vaak. Zoals hierboven al aangegeven, is de Narcissus 'Tête-a-Tête' een geschikte soort om in het gazon aan te planten. Daarnaast zijn ook de Narcissus pseudonarcissus lobularis (Wilde Narcis) en Narcissus 'Dutch Master' (Grootkronige Narcis) goede soorten om in het gazon aan te planten. Probeer na de bloeitijd het loof zo lang mogelijk te laten staan. Dit loof zorgt voor de ontwikkeling van de bloembol. Stel de eerste maaibeurt een aantal weken uit, of probeer de groepen Narcissen te ontwijken. De Narcissen ontwikkelen en vermeerderen beter als u hiermee rekening houdt. 

 

Kun je Narcissen binnen zetten?

Dat kan, maar koop dan de voorgetrokken bolletjes in een pot. Deze worden niet op Tuinplantenwinkel.nl aangeboden, maar vindt u meestal bij de supermarkt, bloemist of tuincentrum. Nadat deze Narcissen zijn uitgebloeid, kunnen ze wel een plekje in de tuin krijgen. Ze komen het jaar erop gewoon terug. Wat u wel kunt doen, is de Narcissen uit uw tuin als snijbloem gebruiken. Hiervoor zijn ze prima geschikt. Snijd de bloem af als hij nog in knop zit, dan heeft u er het langste plezier van!

 

 

Narcissen zijn bloembollen

 

Inspiratie Narcissen:

narcissen bollen verwilderen

 

Geel bloeiende Narcissen zijn het bekendst, maar er zijn ook soorten met witte en oranje gekleurde trompetjes en kroonbladeren.

 

narcissen bloemen planten

 

Narcissen kunt u ook erg goed combineren met Tulpen bollen. De bloeitijd van tulpen ligt vaak net iets later dan narcissen.

 

narcissen met hyacinten

 

Narcissen kunt u makkelijk mixen met andere bolgewassen zoals op deze foto. Denk aan hyacinten, blauwe druifjes of bijvoorbeeld camassia.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.