U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Narcissus pseudonarcissus lobularis | Wilde narcis | Tuinplantenwinkel.nl

Narcissus pseudonarcissus lobularis

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Wilde narcis
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Lichtgeel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 6/7 cm
Inhoud verpakking: 25 stuks
Beschrijving

Narcissus pseudonarcissus lobularis of Wilde narcis - Informatie:

De Narcissus pseudonarcissus lobularis is een wilde Narcis. Er zijn verschillende soorten wilde narcissen. Dit is een vroegbloeiende, die in maart al de eerste bloemen opent. De buitenste bloemblaadjes zijn wit/lichtgeel, de trompet is felgeel van kleur.

 

Standplaats:

De Narcissus pseudonarcissus lobularis kan op een wat vochtigere kleigrond goed uit de voeten. Hij daarom prima langs de vijverrand een plekje krijgen. Een voedzame grond zorgt voor meer bloemen en een betere verwildering. Narcissus pseudonarcissus lobularis is een wat lagere soort en komt daardoor het beste tot zijn recht aan de rand van de border. Deze soort is zeer geschikt voor verwildering en kan daardoor ook in groepjes in een groter vak, in het gazon of onder bijvoorbeeld een loofboom worden aangeplant. Let er wel op dat de grond, vooral onder de bomen, in de zomer niet uitdroogt.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus pseudonarcissus lobularis tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus pseudonarcissus lobularis te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. 

 

Narcissus pseudonarcissus lobularis komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de wilde narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is.De Narcissus pseudonarcissus lobularis | Wilde narcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.