Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over rode bes

Rode bessen oftewel aalbessen (Ribes rubrum) zijn sterke groeiers en leveren veel vruchten in juli of augustus. De bessen zijn heerlijk in jam maar liefhebbers eten ze ook uit de hand (de vruchten hebben soms een zurige smaak). Naast de rode zijn er ook witte aalbessen verkrijgbaar. Deze bessensoort wordt ook wel eens trosbes genoemd.

Niet alleen de mens, maar ook vogels zijn weg van deze heerlijke bessen. Als de vruchten bijna rijp zijn is het aan te raden om de oogst te beschermen voordat ze ten prooi vallen.

Rode bes of rode aalbes kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webshop bieden we twee soorten rode (aal)bes aan; De Ribes rubrum 'Jonkheer Van Tets' is een veelgebruikte en bekende soort. Daarnaast is de ‘Rovada’ waarvan de bessen aan iets langere trossen hangen. Beide soorten zijn hoog productief. De smaak is vergelijkbaar. De Jonkheer bieden we aan als struikvorm en op als bes op stam.

Alle bessenstruiken worden in pot geleverd en zijn daardoor het hele jaar door te planten, behalve tijdens een vorstperiode. Als u een bessenstruik koopt wordt deze binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. We geven daarnaast aangroeigarantie op alle planten en bomen.

Rode (aal)bes planten en snoeien

De rode (aal)bes wordt veelal geplant als een soort fruithaag, maar ook als losse struik kan deze plant prima dienst doen. Ze staan het liefste op drogere en lichtzure voedzame grond.

Snoeien doet u het beste net na of aan het einde van de winter. Knip hierbij oudere takken met een verminderde vruchtdracht weg. Doorgaans is een tak over zijn hoogtepunt heen eens in de vier jaar weg. Snoei verder de plant om deze open en in model te houden.

 

Aan de struik van een rode bes groeien talrijke vruchten die heerlijk zijn in de yoghurt of te verwerken zijn tot jam

 

Inspiratie Rode bes:

Van een rode bes plukt u heerlijke vruchten uit eigen tuin

 

De vruchten van een rode bes hangen in trossen aan de takken. U kunt de trossen het beste in zijn geheel plukken en met vervolgens met een vork de vruchten los rijgen.

 

De rode bes is een sterke en gemakkelijk tuinplant voor een zonnige plek in de tuin

 

Rode aalbessen zijn vrij zuur om direct te eten maar heerlijk in bijvoorbeeld desserts of om te verwerken tot jam.

 

Snoeien kunt u een rode bes het hele jaar door, maar de beste periode hiervoor is aan het einde van de winter

 

Na de pluk kunt u kruisende takken wegsnoeien. De meest snoei past u toe aan het einde van de winter.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.