U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Canna | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over canna

Wanneer kan ik Canna kopen en planten?

Canna kunt u planten tussen april en juni (binnenshuis al vanaf maart). De verkoopperiode start in februari en loopt door tot en met mei. De precieze start- en einddatum is voor een deel afhankelijk van het weer. U kunt hiervoor de site in de gaten houden.

Bewaar de Canna op een vorstvrije, maar koele plaats tot het moment van planten. Het is aan te raden om de knollen op te potten en af en toe licht te bewateren om uitdroging te voorkomen.

Canna kenmerken

Canna is een opvallende plant met brede zwaardvormige bladeren die statig omhoog groeien. De bloemstelen ontwikkelen zich in de zomer van waaruit zich in de zomer exotisch gekleurde bloemen ontwikkelen. De bloei duurt van juli/augustus tot diep in het najaar.

De bladeren van de plant hebben een groene, purperen of bonte kleur afhankelijk van de variëteit en hebben ook een grote sierwaarde. De hoogte van de plant ligt afhankelijk van de variëteit tussen de 60 en 150 centimeter.

Eind 19e eeuw is de plant op grote schaal naar Europa geïntroduceerd en heeft de plant een plaats veroverd in veel botanische tuinen en parken. Daarna zijn ook veel liefhebbers begonnen met het kweken van deze plant. In delen van Zuid-Europa is de plant wel grotendeels winterhard.

Canna planten

Canna houdt van een warme plek in de volle zon. Op schaduwrijke plekken zal de plant niet tot bloei komen. U kunt de knollen (eigenlijk wortelstokken) buiten planten vanaf eind april. Plaats deze niet te diep onder de grond in een voedingsrijke grond. Maak de bodem goed los voordat u gaat planten. Aan te raden is ook om door de bestaande aarde potgrond te vermengen.

In een pot kunt u de Canna binnenshuis alvast voortrekken. Dit kan al vanaf maart. Pak een ruime pot en plaats de knol ongeveer 5 centimeter diepte onder de bovenzijde van de potgrond. Geef nu een keer ruim water en ze de pot op een lichte, warme plaats. Houdt de potgrond vervolgens vochtig, maar niet te nat om rotting te voorkomen. Als het blad zich ontwikkelt kunt u vaker water gaan geven.

Canna verzorgen en overwinteren

De plant is in België en Nederland niet winterhard en dient het beste vorstvrij te worden overwinterd. Dit lukt vaak het beste in een pot. Zet deze in een vorstvrij, maar koele, onverwarmde ruimte. Geef af en toe water om verdroging te voorkomen. In het voorjaar kunt u de pot weer naar buiten halen.

Op een beschutte standplaats kunt u de Canna ook buiten overwinteren. Dit lukt het beste op een goede doorlatende grond (zandgrond). Dek hiervoor de plant af met stro of bijvoorbeeld een laag afgevallen bladeren vanaf het moment dat het gaat vriezen. Het is niet erg als de eerste nachtvorst de stelen van de plant aantast. Deze sterven toch af.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.