Canna indica 'Pretoria'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bloemriet
Bloeitijd: Juli - Oktober
Bloemkleur: Oranje
Bladkleur: Groen - wit
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Mei - September
Verkrijgbaar: Mei - September
Plantdiepte vijver: 0/-10 cm
Hoogte volgroeide plant: 140 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm
Beschrijving

Canna indica 'Pretoria' of Indisch bloemriet - Informatie:

De Canna kent zijn oorsprong in de tropische delen van Amerika. Van daaruit is het over de hele wereld verspreid. In Nederland kan de Canna indica 'Pretoria' niet zonder verzorging overleven. Hij is niet geheel winterhard. Indisch bloemriet kan langs de vijver als oeverplant aangeplant worden. De wortels mogen daarbij tot in het water rijken. Ook kan de Canna (mits goed nat gehouden) in een pot op het terras gezet worden. De Canna indica 'Pretoria' krijgt vanaf juli oranje gekleurde bloemen. Samen met de groen - geel - wit gemêleerde grote bladeren vormt dit een decoratief geheel. Door uitgebloeide bloemen met stengel en al te verwijderen, wordt het doorbloeien gestimuleerd. In de winter sterft hij af.

 

Standplaats:

Indisch bloemriet staat bij voorkeur op een zonnige plek aan de rand van de vijver of in een pot op het terras.

 

Snoei en onderhoud:

De Canna indica 'Pretoria' sterft af in de winter. Het is een knol (wortelstokken) gewas en kan geen strenge vorst verdragen. Het beste kunnen de wortelstokken in oktober opgegraven worden. Knip het loof af en leg ze in een pot met wat potgrond vorstvrij weg. Vanaf half mei (na de ijsheiligen) kunnen ze weer in de tuin gezet worden. Als de Canna indica 'Pretoria' in een pot staat, kunt u de pot vorstvrij wegzetten. De knollen hoeven dan niet opgegraven te worden. De Canna indica 'Pretoria' | Bloemriet koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.