Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle klimplanten

Klimplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Belangrijke vragen die u zichzelf kan stellen voor het maken van de keuze zijn of de plant wintergroen moet zijn, of u graag bloemen wilt en vooral waar de plant moet groeien. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruime sortering die u kunt filteren op deze kenmerken. Op deze pagina vindt u al onze klimplanten bij elkaar zodat u de planten optimaal kunt filteren. Bekende groepen klimplanten vindt u bij elkaar op één pagina zoals de blauwe regen, clematis, kamperfoelie, klimop en klimrozen.

Klimplanten voor de zon en voor de schaduw

De meest belangrijke eis is de standplaats waar de tuinplant dient te gaan groeien. Sommige klimplanten voelen zich beter thuis in de volle zon en andere hebben liever de koelte van de schaduw. Clematis of bosrank staat zelfs het liefst met de voet in de schaduw, maar wil wel naar de zon toe kunnen groeien. Goede klimplanten voor in de schaduw zijn de akebia, duitse pijp, klimop, klimhortensia en schizophragma. In de halfschaduw, dus met ochtend- en/of avondzon maar geen hete middagzon, voelen veel klimplanten zich thuis. Voor een kamperfoelie en veel clematissen is dit de meest ideale standplaats. Zonliefhebbers zoals een druif of klimroos groeien beter wanneer ze het grootste gedeelte van de dag in de zon staan. In het geval van de druivelaar komt dit ook de rijping van de vruchten ten goede.

Klimplanten aanplanten in de tuin

De meeste klimplanten zijn in staat zelf naar boven te klimmen. Een klimop kan zich met zuigende wortels vastzetten aan een muur of schutting. Een slingerplant zoals een blauwe regen of clematis kan zich om een draad of aan een gaaswerk vastslingeren. Een klimroos kan het beste worden aangebonden en geleid voor het mooiste resultaat. Soms is het aanbrengen van een draad of frame (hout/staal) dus noodzakelijk voor het gewenste resultaat. Voor het aanbinden van klimplanten adviseren wij gebruik te maken van bindbuis. Dit is een flexibel materiaal dat meegroeit met de dikte van de twijg en deze niet afknelt. U kunt dit bindbuis samen met uw klimplant bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.