Passiflora caerulea

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Passiebloem
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit - blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half-groenblijvend
Standplaats: Zon - halfschaduw (beschut)
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Beschrijving

Passiflora caerulea of Passiebloem

Passiflora caerulea is een klimplant met prachtige bloemen in de zomer. De tuinplant komt oorspronkelijk uit tropische streken van Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. De groene bladeren zijn diep ingesneden en hebben vijf lobben. In milde winters behoudt de Passiebloem zijn blad. De blauwe bloemen hebben een prachtige tekening en verschijnen van juni tot in oktober; ze bloeien één dag. De vruchten die soms aan de tuinplant verschijnen zijn eetbaar. Met zijn lange ranken kan een Passiebloem zich hechten en door een gaaswerk slingeren. Enige sturing is daarbij af en toe nodig om de tuinplant in toom te houden.

 

Standplaats Passiflora caerulea

De Passiebloem gedijt het best op een beschutte plek in de volle zon in een vruchtbare, goed doorlaatbare bodem.

 

Passiflora caerulea snoeien en onderhouden

Dek de voet van Passiflora caerulea de eerste jaren in de winter tijdens strenge vorst(> -12 graden C) af met bijvoorbeeld een laag bladeren. Dit voorkomt bevriezing van de tuinplant. In een pot kan de Passiebloem het beste binnen overwinteren. In het voorjaar na de vorstperiode kunt u een flinke snoeibeurt toepassen. Lelijke, dode, bevroren en zwakke takken kunnen worden afgeknipt. Snoei terug tot op enkele knoppen van de takken. De bloemen verschijnen op nieuw hout.De Passiflora caerulea | Passiebloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.