Menu
Geen producten gevonden

»

Passiflora caerulea

Product informatie

Nederlandse naam: Passiebloem
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit - blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half-groenblijvend
Standplaats: Zon - halfschaduw (beschut)
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/70 cm

Passiflora caerulea of Passiebloem - Informatie:

De Passiflora caerulea is een klimplant met prachtige bloemen in de zomer. Komt oorspronkelijk uit tropische streken van Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. De groene bladeren zijn diep ingesneden en hebben vijf lobben. In milde winters behoudt de Passiebloem zijn blad. De blauwe bloemen hebben een prachtige tekening en verschijnen van juni tot in oktober aan deze tuinplant. Ze bloeien één dag. De vruchten die soms aan de plant verschijnen zijn eetbaar. Met zijn lange ranken kan een passiebloem zich hechten en door een gaaswerk slingeren. Enige sturing is daarbij af en toe nodig om de plant in toom te houden. De Passiebloem gedijt het best op een beschutte plek in de volle zon in een vruchtbare, goed doorlaatbare bodem. Dek de voet van de plant de eerste jaren in de winter tijdens strenge vorst(> -12graden C) af met bijvoorbeeld een laag bladeren. Dit voorkomt bevriezing van deze tuinplant. In een pot kan de Passiebloem het beste binnen overwinteren. In het voorjaar na de vorstperiode kunt u een flinke snoeibeurt toepassen. Lelijke, dode, bevroren en zwakke takken kunnen worden afgeknipt. Snoei terug tot op enkele knoppen van de takken. De bloemen verschijnen op nieuw hout.

Passiflora caerulea is een half groenblijvende tuinplant. Deze Passiebloem bloeit van juni t/m augustus met wit - blauwe bloemen en staat bij voorkeur in de zon. De leveringshoogte bedraagt 50 tot 70 cm.

Voor algemene informatie over klimplanten klik hier!  
De Passiflora caerulea | Passiebloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.