Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over leilaurier caucasica

De Leilaurier Prunus Caucasica; een groenblijvende leiboom

Een van de groenblijvende leilaurieren die we op Tuinplantenwinkel.nl aanbieden is de Caucasica leiboom. Kenmerkend voor de Caucasica leiboom zijn de grote langwerpige donkergroene bladeren. De groenblijvende leiboom Caucasica groeit vrij snel dicht en geeft ook in de winter veel privacy. 

 

Met een beetje geluk krijgt de Leilaurier Prunus laurocerasus Caucasica in het voorjaar witte bloemen. Het kan ook gebeuren dat de bloemknoppen tijdens een late snoeibeurt weggeknipt zijn. Dan komen er geen witte bloemen aan de boom. Heel erg is dat ook niet, want de witte bloemen staan maar voor een korte periode aan de Leilaurier Prunus laurocerasus Caucasica.

 

Leilaurier Prunus Caucasica planten

Gebruik de Lei-Laurier liever niet op open plaatsen in het buitengebied. Tijdens strenge vorstperiodes zouden ze dan vorstschade op kunnen lopen. Op beschutte plaatsen, zoals in een woonwijk, kan deze groenblijvende leiboom behoorlijke winters prima aan zonder grote schade op te lopen. Na de winter kan er wat bladval van de Prunus laurocerasus Caucasica plaatsvinden, dit is normaal. Over het algemeen komt de boom goed de Nederlandse winters door. Dit geld voor alle Leilaurier soorten.

 

De Leilaurier Prunus laurocerasus Caucasica kan op elke grondsoort uit de voeten. Zolang de bodem maar goed doorlatend is, zodat het water bij langdurige regenval goed de grond in kan trekken. Een blijvend vochtige bodem vindt deze Prunus laurier Caucasica leiboom niet prettig. Als er sprake is van schrale grond, dan kan er aanplantgrond door de aarde gemengd worden tijdens het aanplanten. Deze aanplantgrond geeft de wortels van de Laurier Caucasica een goede start. De standplaats van de Leilaurier maakt niet zoveel uit; Zowel in de zon als in de schaduw kan deze Laurierkers uit de voeten.

 

In de winter behoudt deze Lei laurier Prunus Caucasica zijn blad. Op een plek met veel wind is het verstandig om twee boompalen te plaatsen. Zet de boompalen direct naast de kluit in de grond. De boompalen geven de wortels van de kluit houvast tijdens harde wind. Daarnaast is water geven van de Leilaurier in het eerste jaar na aanplanten erg belangrijk. Voorkom ten alle tijde dat de kluit uit kan drogen.

 

Snoeien van de Caucasica leiboom

De Prunus Caucasica Leilaurier groeit per jaar zo'n 30 tot 50 cm. Het beste is om deze groenblijvende leibomen twee keer per jaar te snoeien, maar één snoeibeurt kan ook. Bij eenmaal snoeien, kan dit het beste in de maanden juni en juli op een bewolkte dag. Dit voorkomt brandschade aan het blad van de laurierkers. Wilt u tweemaal snoeien, dan kan dit voor de eerste keer eind mei; de tweede snoeibeurt staat dan voor de maand september gepland. De Leilaurier groeit na deze snoei beurt nog een klein beetje, waardoor hij mooi de winter in gaat.

 

Leilaurier snoeien kan het beste met een snoeischaar. Met een snoeischaar kunt u gericht snoeien zodat er geen bladschade optreedt. We bevelen dit vooral aan bij de Leilaurieren met een groot blad omdat dit daar vaak goed zichtbaar is.

 

Leilaurier Prunus Caucasica kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wilt u een Leilaurier kopen? Dan heeft Tuinplantenwinkel.nl een uitgebreid assortiment aan wintergroene leibomen. De Leilaurier Prunus laurocerasus Caucasica is een van de verschillende Leilaurieren welke we aanbieden op Tuinplantenwinkel.nl. We hebben daarnaast nog andere soorten bomenmet elk ieder zijn kenmerken. De Prunus Caucasica leiboom heeft het langste en spitste blad van al de Leilaurieren.

 

We bieden de Leilaurier Prunus Caucasica in verschillende varianten. In de Small-serie begint de stamhoogte van de Lei-Laurier bij 120 cm. Dit loopt door tot een stamhoogte van 200 cm in de Classic-serie. Normaal gesproken wordt de LeiLaurier Prunus Caucasica aangeboden met een stamomtrek tussen de 10 cm en 12 cm, soms iets dunner, soms iets dikker. Wij kiezen onze bomen niet uit op stamomtrek, maar op vertakkingen. Een Leilaurier met een dunnere stam, maar met meer vertakkingen levert een mooiere leiboom op dan bomen met een flinke stamomtrek met weinig takken.

 

Veelgestelde vragen over Leilaurier Caucasica:

Hoe vaak moet ik de groenblijvende leiboom Prunus laurier Caucasica snoeien?

Antwoord: Van de soorten groenblijvende leiboom, groeit de Leilaurier Prunus Caucasica als een van de snelste. Als struik is het echt een snelle groeier, maar eenmaal op gang dan kan deze leiboom scheuten van 30 tot 50 cm maken.

 

Wat is de mooiste groenblijvende leiboom?

Antwoord: Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Zo is niet elke leiboom voor elke grondsoort geschikt, en kan de ene leiboom beter tegen strenge vorst dan de andere. Dit neemt niet weg dat de Leilaurier Prunus Caucasica een van de populairste groenblijvende leibomen is. De altijd groene bladeren aan de takken van de bomen, zorgen voor een wintergroene natuurlijke afscherming van de randen van uw tuin. Daarnaast is deze leiboom een gezonde boom die volledig ziektevrij is. In het voorjaar krijgt deze groenblijvende leiprunus met een beetje geluk ook nog eens mooie witte bloemen.

 

Hoe hoog wordt Prunus Caucasica?

Antwoord: Prunus Caucasica als struik, groeit als hij niet gesnoeid wordt uit tot een meters hoge en brede struik. Gelukkig verdraagt hij snoei goed, zodat hij ook kleiner gehouden kan worden. Als Leiboom worden de bomen steeds tot op het rek terug gesnoeid. Door een jaarlijkse snoeibeurt, kan de leivorm behouden blijven en wordt hij niet te groot.

 

Hoe breed wordt Caucasica laurier?

Antwoord: De takken van de Prunus laurocerasus Caucasica hebben van nature een iets opgaande groeiwijze. Daarmee groeit de plant van nature meer in de hoogte dan in de breedte. Als leiboom blijft de breedte beperkt. Alle leibomen, dus ook de laurierkers, worden jaarlijks in vorm gesnoeid.

 

Welke leibomen blijven groen in de winter?

Antwoord: Er zijn verschillende soorten groenblijvende leibomen. Er zijn zelfs verschillende Groenblijvende leiprunus soorten. Zowel de Caucasica als de Novita en lusitanica leibomen behouden in de wintermaanden hun groene blad. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld nog de Lei Photinia met rood gekleurd blad en de Lei Olijfwilg met zijn grijs/groene blad. Allemaal leibomen die in de winter groen blijven.

 

Hoe snel groeit een Leilaurier?

Antwoord: Als de wortels van de Leilaurier een goede kluit gevormd hebben, gaan de takken beginnen met groeien. Een Leilaurier groeit gemiddeld zo'n 30 tot 50 cm per jaar, afhankelijk van de grondsoort waarin de leibomen geplant zijn.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.