Informatie over hedera helix

De Hedera helix wordt ook wel kleinbladige klimop genoemd. Vaak zijn de bladeren van deze kleinbladige klimop wat kleiner als bij de bekende Hedera hibernica. De Hedera Helix is er in diverse bladvormen en bladkleuren. De sierlijke bladeren van deze helix-soorten blijven ook in de winter gewoon groen. Je ziet de Klimop hedera tegen muren van huizen, tegen schuttingen maar ook als haagplant komt een Hedera helix goed tot zijn recht. De klimop hedera is wintergroen, blijft met de juiste verzorging mooi smal, heeft een snelle groei waardoor je snel resultaat ziet en is goed winterhard. Allemaal pluspunten om deze klimplanten toe te passen als haag. Deze klimplant groeit het beste als haag als hij door een gaaswerk kan groeien.

 

Net als de Hedera hibernica is ook deze klimplant zelf hechtend. Dat wil zeggen dat de plant geen extra hulp nodig heeft wanneer deze tegen een muur of schutting wordt geplaatst. De twijgen zuigen zich met haarwortels vast op de ondergrond en groeien zo gestaag verder.

 

Hedera Helix of kleinbladige klimop kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Deze sierlijke soorten met kleiner blad koopt u vertrouwd bij tuinplantenwinkel.nl. We hebben diverse betrouwbare soorten voor u geselecteerd in diverse bladtinten en kleuren. Combineren kan eindeloos maar het is wel aan te raden om in dat geval iedere plant voldoende ruimte te geven. De ene cultivar of variëteit groeit namelijk toch harder of trager dan de andere waardoor een overwicht kan ontstaan. Hedera kopen kan dus in vele soorten en maten bij Tuinplantenwinkel.nl. U kunt bij ons zelfs struikvormige hedera kopen!

 

Het planten en snoeien van Hedera klimop

Deze klimop Hedera kan zowel in de volle zon als schaduw geplant worden. Het zijn perfecte klimplanten om tegen muren, schuttingen of bijvoorbeeld een hekwerk te laten groeien. Maak voor de aanplant een ruim plantgat en maak de grond onderin goed los, meng wat aanplantgrond door het plantgat. Deze kunt u ook online kopen. Zet de klimop hedera zo dicht mogelijk tegen hetgeen waar hij in moet klimmen of tegen aan moet groeien. Bepaal van te voren hoeveel planten per strekkende meter u wilt zetten, Hoe meer planten per strekkende meter hoe sneller het geheel begroeid zal zijn, maar ook met minder planten zal klimop een muur of schutting binnen aanvaardbare tijd compleet bedekken.

 

Naast de toepassing van de Klimop hedera als klimplant, kan de Hedera helix ook als bodembedekker gebruikt worden. Het is er zelfs een mooie plant voor. In de winter blijft de Hedera helix groen en het is een sterke plant, zodat hij ook op plekken waar andere planten niet goed groeien zijn weg zal vinden. Tenslotte is de klimop hedera goed winterhard, zodat hij perioden van strenge vorst goed kan doorstaan. Dat is bij de meeste klimplanten die wintergroen zijn namelijk niet het geval. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire Toscaanse jasmijn

.

Let op dat u hier niet voor het aantal planten per strekkende meter uitgaat, maar voor het aantal planten per vierkante meter.

 

Je kunt ook kiezen voor artikelen waar de klimop hedera tegen aan moet groeien. Hierbij kun je denken aan een gaaspaneel, wand of een boog. Als je de hedera helix op de juiste manier tegen de wand, het gaas of de boog plaatst heb je binnen afzienbare tijd een mooie groene oase. Tip: Plaats het tegen het gaas, op deze manier kan de Hedera het snelste groeien. Dit komt doordat de Hedera zich erg goed kan hechten aan het gaas.

 

Hoe verzorg je een snelgroeiende klimop eigenlijk?

Een Hedera is eigenlijk er gemakkelijk in onderhoud, water geven is niet echt nodig. Een Hedera houdt niet van te droge grond, maar houdt er ook niet van constant met de wortels in het water te staan. Bij een Hedera is het helemaal niet moeilijk een goed balans te vinden. Op het moment dat je Hedera op wel een hele droge plek staat, dan kun je het één keer per week een flinke scheut water geven.

 

Snoeien kan van het voorjaar tot de herfst en hoeft alleen indien nodig. Je kan de jonge uitlopers met een snoeischaar of heggenschaar terug knippen. Indien de hedera is aangeplant als haag, dan kan deze ook gewoon als een haag geschoren worden.

 

Hedera helix en Hedera hibernica, wat is het verschil?

Zoals hierboven al beschreven wordt de Hedera helix ook wel kleinbladige klimop genoemd. Deze klimop soort heeft vergeleken met de Hedera hibernica (Ook wel Ierse klimop genoemd) doorgaans een stuk kleinere bladeren. De Hedera hibernica plant heeft ook minder diep ingesneden blad dan de bladeren van de hedera helix.

 

Nog een ander verschil tussen de Hedera helix en Hedera hibernica zijn de verschillende types Hedera helix. Waar de Hedera hibernica altijd groen blad heeft, zijn er van de hedera helix planten ook types met bont blad; bijvoorbeeld de Hedera helix 'Glacier' met wit-bont blad of de Hedera helix 'Golden Kolibri' met geel-bont blad.

 

Klimop kopen als struik

Wist u dat er van de klimop plant ook struiken zijn? Net als bij de klimplant, zijn de struiken winterhard en kunnen ze zowel in de zon als in de schaduw aangeplant worden. De Struikklimop staat bekend om zijn bloei. De bloei bestaat uit vele groengeel gekleurde bloemen. Deze bloemen bevatten veel nectar en trekken bijen naar uw tuin. Na de bloei komen er vruchten aan de takken. Deze bessen kunt u laten hangen voor de vogels die er in de wintermaanden een prima maaltje in zien. In het voorjaar voor de start van het nieuwe groeiseizoen kunt u de takken van deze Struikklimop eventueel een stuk terug snoeien. De plant verdraagt een flinke snoeibeurt goed.

 

Veelgestelde vragen over Hedera helix:

Hoe verzorg je een Hedera helix?

Antwoord: Een klimop hedera heeft weinig verzorging nodig. Het belangrijkste dat deze planten nodige hebben, is een goed doorlatende bodemsoort. In een harde en natte grondsoort zal klimop niet goed groeien. Je ziet dit meestal aan het blad van de klimop dat roodachtig kleurt. Snoeien van de klimop planten dient minimaal eenmaal per jaar te gebeuren. Snoei tweemaal voor de beste groei van de haagplanten.

Wat is het verschil tussen klimop en Hedera?

Antwoord: Het gaat om precies dezelfde plant. Hedera is de wetenschappelijke naam (Latijnse naam) voor klimop.

Welke Hedera is het sterkst?

Antwoord: Alle klimop zijn sterke planten. Het is ook een plant die snel groeit. Klimop is daardoor perfect voor het laten begroeien van bijvoorbeeld een schutting, maar kan ook als bodembedekker voor grote vlakken worden ingezet.

Is Hedera klimop giftig?

Antwoord: Het blad van de klimop planten is licht giftig als het gegeten wordt. Sommige mensen kunnen ook uitslag krijgen na aanraking met klimop of krijgen tijdens het snoeien van klimop last van kriebels in hun luchtwegen.

Welke maand klimop planten?

Antwoord: Klimop kunt u het hele jaar door planten. De klimop planten die op Tuinplantenwninkel.nl worden aangeboden worden allemaal in pot gekweekt. Hierdoor kunt u jaarrond Hedera kopen en planten in uw tuin.

Waar moet klimop staan?

Antwoord: De standplaats van Klimop is makkelijk. Klimop kan zowel in de zon, halfschaduw als een plek in de schaduw staan. Ook op een plek onder bomen kan Klimop als bodembedekker uit de voeten. Voeg bij het planten van Klimop onder bomen wel potgrond of aanplantgrond toe aan het plantgat. Dit houdt het vocht beter vast en geeft de groei van de wortels van de planten een goede start.

Hoe hard groeit klimop?

Antwoord: Klimop heeft een snelle groei. Als je de Klimop planten als heg gebruikt, zorg ervoor dat de haagplanten tijdig gesnoeid worden. Zo houdt u een mooie groene tuin en ontstaan er geen kale plekken in de hederahaag nadat u flink heeft moeten snoeien. Snoei tweemaal per jaar voor het mooiste resultaat. Klimop kan per jaar met gemak scheuten van een halve meter of meer maken.

hedera helix is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten

 

Inspiratie Hedera helix:

meer groen tegen uw schutting of muur met hedera helix

 

Een groene tuinafscheiding creëert u met Hedera helix.

hedera helix toegepast in een verhoogde border of bloem bak of pot

 

U kunt Hedera helix ook afhangend toepassen in een verhoogde border of bloempot.

 

kleinbladige klimop is heel de wintergroen

 

Hedera helix is erg makkelijk in onderhoud en groeit snel dicht.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.