Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hedera helix

Deze Hedera wordt ook wel kleinbladige klimop genoemd. Vaak zijn de bladeren wat kleiner als bij de bekende Hedera hibernica. De Hedera Helix is er in diverse bladvormen en bladkleuren. De sierlijke bladeren van deze helix-soorten blijven ook in de winter gewoon groen.

Net als de Hedera hibernica is ook deze klimplant zelf hechtend. Dat wil zeggen dat de plant geen extra hulp nodig heeft wanneer deze tegen een muur of schutting wordt geplaatst. De twijgen zuigen zich met haarwortels vast op de ondergrond en groeien zo gestaag verder.

Hedera Helix kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Deze sierlijke soorten met kleiner blad koopt u vertrouwd bij tuinplantenwinkel.nl. We hebben diverse betrouwbare soorten voor u geselecteerd in diverse bladtinten en kleuren. Combineren kan eindeloos maar het is wel aan te raden om in dat geval iedere plant voldoende ruimte te geven. De ene cultivar of variëteit groeit namelijk toch harder of trager dan de andere waardoor een overwicht kan ontstaan.

Het planten en snoeien 

Deze Hedera kan zowel in de zon als schaduw geplant worden. Maak voor het planten een ruim plantgat en maak de grond onderin goed los, meng wat aanplantgrond of potgrond door het plantgat. Deze kunt u ook online kopen. Zet hem zo dicht mogelijk tegen hetgeen waar hij in moet klimmen of tegen aan moet groeien. Je kunt ook kiezen voor artikelen waar deze tegen aan moet groeien. Hierbij kun je denken aan gaas, wand of een boog. Als je deze op de juiste manier tegen de wand, het gaas of de boog plaatst heb je binnen afzienbare tijd een mooie groene oase. Tip: Plaats het tegen het gaas, op deze manier kan de Hedera het snelste groeien. Dit komt doordat de Hedera zich erg goed kan hechten aan het gaas.

Snoeien kan van het voorjaar tot de herfst en hoeft alleen indien nodig. Je kan de jonge uitlopers met een snoeischaar of heggenschaar terug knippen. Indien de hedera is aangeplant als haag, dan kan deze ook gewoon als een haag geschoren worden.

Hoe verzorg je een Hedera eigenlijk

Een Hedera is eigenlijk er gemakkelijk in onderhoud, water geven is niet echt nodig. Een Hedera houdt niet van te droge grond, maar houdt er ook niet van constant met de wortels in het water te staan. Bij een Hedera is het helemaal niet moeilijk een goed balans te vinden. Op het moment dat je Hedera op wel een hele droge plek staat, dan kun je het één keer per week een flinke scheut water geven.

Een Hedera kan net als andere planten te maken krijgen met ziektes. Een van de bekendste ziektes bij Hedera zijn bladvlekken. Het heeft wel iets weg van een olievlek, die aan beide kanten van het blad zichtbaar is. Dit wordt ook wel een bacterieziekte genoemd, deze wordt verspreid via het regenwater en kan zo andere bladeren aantasten. Dit is gelukkig goed te behandelen met diverse middelen.

 

hedera helix is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten

 

Inspiratie Hedera helix:

meer groen tegen uw schutting of muur met hedera helix

 

Een groene tuinafscheiding creëert u met Hedera helix.

hedera helix toegepast in een verhoogde border of bloem bak of pot

 

U kunt Hedera helix ook afhangend toepassen in een verhoogde border of bloempot.

 

kleinbladige klimop is heel de wintergroen

 

Hedera helix is erg makkelijk in onderhoud en groeit snel dicht.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.