Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over hedera helix

Deze Hedera wordt ook wel kleinbladige klimop genoemd. Vaak zijn de bladeren wat kleiner als bij de bekende Hedera hibernica. De Hedera Helix is er in diverse bladvormen en bladkleuren. De sierlijke bladeren van deze helix-soorten blijven ook in de winter gewoon groen.

Net als de Hedera hibernica is ook deze klimplant zelfhechtend. Dat wil zeggen dat de plant geen extra hulp nodig heeft wanneer deze tegen een muur of schutting wordt geplaatst. De twijgen zuigen zich met haarwortels vast op de ondergrond en groeien zo gestaag verder.

Hedera helix kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Deze sierlijke soorten met kleiner blad koopt u vertrouwd bij tuinplantenwinkel.nl. We hebben diverse betrouwbare soorten voor u geselecteerd in diverse bladtinten en kleuren. Combineren kan eindeloos maar het is wel aan te raden om in dat geval iedere plant voldoende ruimte te geven. De ene cultivar of variëteit groeit namelijk toch harder of trager dan de andere waardoor een overwicht kan ontstaan.

Het planten en snoeien van de Hedera helix soorten

De Hedera helix kan zowel in de zon als schaduw geplant worden. Maak voor het planten een ruim plantgat en maak de grond onderin goed los, meng wat aanplantgrond of potgrond door het plantgat. Deze kunt u ook online kopen. Zet hem zo dicht mogelijk tegen hetgeen waar hij in moet klimmen of tegen aan moet groeien.

Snoeien kan van het voorjaar tot de herfst en hoeft alleen indien nodig. Je kan de jonge uitlopers met een snoeischaar of heggenschaar terug knippen. Indien de hedera is aangeplant als haag, dan kan deze ook gewoon als een haag geschoren worden.

Hedera helix

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.