Informatie over pijnboom

Pijnboom is een andere Nederlandse naam voor de Den. In het Latijn heet deze plant Pinus. Er zijn vele verschillende soorten Pijnboom. Van grote bomen die overal in de wereld voorkomen tot hele kleine gekweekte dwergvarianten die als basis voor bonsaiboompje dienen en alles ertussen in. Hier op Tuinplantenwinkel.nl worden gekweekte cultivars aangeboden die geschikt zijn voor aanplant in de tuin. Ook hier zitten grote en kleine varianten tussen. De meest populaire soorten hebben een eigen categorie gekregen met daarin de soorten die op Tuinplantenwinkel.nl worden aangeboden. De pijnboompit is het zaad van de Pinus. De zaden bevinden zich in de zogenaamde dennenappels. De soorten die hier worden aangeboden zijn niet geschikt voor het winnen en consumeren van de pijnboompitten. De enige soort waarvan de zaden bruikbaar zijn, is de Pinus pinea, die u bij de naaldbomen op deze site terug kunt vinden.

Pijnboom planten

De dwergvormen van de Pijnboom zijn bij uitstek geschikt om toe te passen in de Japanse tuin. Ze komen daar perfect tot hun recht. De hogere soorten zijn daarentegen beter geschikt om aangeplant te worden achterin een grote tuin waar ze de ruimte hebben om zich tot hun uiteindelijke grootte te ontwikkelen. Wat voor elke Pijnboom geldt, is dat ze in een goed doorlatende losse, liefst zanderige bodem aangeplant worden. Maak een royaal plantgat en zorg ervoor dat ook de bodem van het plantgat goed losgemaakt is. Op deze manier trekt eventueel overtollig water tijdens natte periodes snel de grond in.

Pijnboom snoeien en verzorgen

De Pijnboom behoudt zijn mooiste vorm als hij niet gesnoeid hoeft te worden. Bij elke snoeibeurt bestaat de kans dat de Pijnboom niet mooi of gelijkmatig meer uitloopt. Mocht blijken dat snoei nodig gaat zijn, begin dan al met licht snoeien van de plant als het eigenlijk nog niet nodig is. Regelmatige lichte snoei is veel beter dan in één keer ene rigoureuze snoeibeurt.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.