U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lonicera | Tuinplantenwinkel.nl


Informatie over lonicera

Als u op zoek bent naar een klimmende Lonicera / Kamperfoelie, klikt u dan HIER

 

De Lonicera, of struikkamperfoelie is uitermate geschikt als bodembedekkende vakbeplanting. Het is een ontzettend sterke plant die op nagenoeg elke standplaats uit de voeten kan. Als de Lonicera er niet kan groeien, dan is er eigenlijk geen alternatief meer mogelijk. Om deze reden, wordt de ze bodembedekkender regelmatig toegepast in het openbaar groen en rondom bedrijven en kantoorplanten aangeplant. Zeker omdat deze ook nog eens een fraaie fris lichtgroene bladkleur heeft en wintergroen is.

Lonicera planten

Alhoewel de Lonicera op vele plekken goed kan groeien, is een kwalitatief goede grond van het plantvak aan te raden. Zorg voor een losse grond (ook op diepte) met voldoende voeding, zodat de Lonicera na aanplant een goede start kan maken. Hierdoor zal het plantvak snel begroeid zijn, waardoor er weinig tot geen onkruid meer gewied hoeft te worden. Gebruik eventueel aanplantgrond in het plantgat voor een nog snellere start van de groei van de wortels. 

Snoeien en onderhouden

Lonicera is goed te snoeien. Hij is uitermate geschikt voor een toepassing als blokbeplanting. Ongeveer 40 tot 60 cm hoog is een ideale hoogte. Een jaarlijkse snoeibeurt is aan te raden. Dit houdt de tuinplant jong en zorgt ervoor dat hij na een snoeibeurt niet kaal zal zijn. Twee maal snoeien is nog beter, dit zorgt voor een dichte vertakking en een strakke uitstraling van het plantvak. Als de Lonicera elk voorjaar een keer mest krijgt (bijvoorbeeld Culterra of Koemestkorrel), dan blijft hij gezond en zal hij nog fraaier frisgroen kleuren.

 

De Lonicera kan ook toegepast worden als haagplant, bijvoorbeeld als alternatief voor de geplaagde Buxus. Let er wel op dat als het eindbeeld een smal haagje moet zijn, deze zeker 3x per jaar een snoeibeurt nodig heeft. Als het een breder haagje mag zijn, is 1 tot 2x per jaar snoeien voldoende.

Lonicera kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel worden twee soorten bodembedekkende varianten aangeboden. De Frisgroene Lonicera nitida 'Maigrun' met een (de naam zegt het eigenlijk al) frisgroene bladkleur. Daarnaast is er de Lonicera pileata. Deze soort heeft donkerder groen blad. Beide soorten hebben een brede groeiwijze, waardoor ze beide uitermate geschikt zijn om gebruikt te worden als bodembedekkende vakbeplanting. 

 

lonicera is een makkelijke groenblijvende bodembekker

 

Inspiratie Lonicera:

Fris groene kleur van de lonicera het hele jaar door in de tuin

 

Lonicera ofwel struikkamperfolie kunt u ook knippen tot een laagblijvende haag.

 

kleine fijne groen blad van de lonicera snoeien

 

De Lonicera is een erg sterke groenblijvende bodembedekker, die zowel in de zon als halfschaduw kan groeien.

 

struikkamperfoelie groeit uit in de breedte en weinig in de hoogte en is daarom een geschikte bodembekker

 

Lonicera wordt vaak gebruikt voor vakbeplanting of als blokelement in de tuin. De struikvorm van Lonicera laat zich namelijk gemakkelijk snoeien.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.