Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lonicera

Als u op zoek bent naar een klimmende Lonicera / Kamperfoelie, klikt u dan HIER

 

De Lonicera, of struikkamperfoelie is uitermate geschikt als bodembedekkende vakbeplanting. Het is een ontzettend sterke plant die op nagenoeg elke standplaats uit de voeten kan. Als de Lonicera er niet kan groeien, dan is er eigenlijk geen alternatief meer mogelijk. Om deze reden, wordt de ze bodembedekkender regelmatig toegepast in het openbaar groen en rondom bedrijven en kantoorplanten aangeplant. Zeker omdat deze ook nog eens een fraaie fris lichtgroene bladkleur heeft en wintergroen is.

 

Lonicera planten

Alhoewel de Lonicera op vele plekken goed kan groeien, is een kwalitatief goede grond van het plantvak aan te raden. Zorg voor een losse grond (ook op diepte) met voldoende voeding, zodat de Lonicera na aanplant een goede start kan maken. Hierdoor zal het plantvak snel begroeid zijn, waardoor er weinig tot geen onkruid meer gewied hoeft te worden. Gebruik eventueel aanplantgrond in het plantgat voor een nog snellere start van de groei van de wortels. 

 

Kamperfoelie snoeien en onderhouden

Lonicera is goed te snoeien. Hij is uitermate geschikt voor een toepassing als blokbeplanting. Ongeveer 40 tot 60 cm hoog is een ideale hoogte. Een jaarlijkse snoeibeurt is aan te raden. Dit houdt de tuinplant jong en zorgt ervoor dat hij na een snoeibeurt niet kaal zal zijn. Twee maal snoeien is nog beter, dit zorgt voor een dichte vertakking en een strakke uitstraling van het plantvak. Als de Lonicera elk voorjaar een keer mest krijgt (bijvoorbeeld Culterra of Koemestkorrel), dan blijft hij gezond en zal hij nog fraaier frisgroen kleuren.

 

Japanse kamperfoelie met gele bloemen

De japanse kamperfoelie of ook wel lonicera hallsprolific genoemd is een half wintergroene kamperfoelie.

De Lonicera kan ook toegepast worden als haagplant, bijvoorbeeld als alternatief voor de geplaagde Buxus. Let er wel op dat als het eindbeeld een smal haagje moet zijn, deze zeker 3x per jaar een snoeibeurt nodig heeft. Als het een breder haagje mag zijn, is 1 tot 2x per jaar snoeien voldoende.

 

Kamperfoelie stekken

Kamperfoelie is bij tuinplantenwinkel te koop zowel als klimplant en als struik ze worden geleverd in pot zijn gewoon online te bestellen en worden met onze eigen bezorgdienst thuisbezorgd.

 

Lonicera kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel worden twee soorten bodembedekkende varianten aangeboden. De Frisgroene Lonicera nitida 'Maigrun' met een (de naam zegt het eigenlijk al) frisgroene bladkleur. Daarnaast is er de Lonicera pileata. Deze soort heeft donkerder groen blad. Beide soorten hebben een brede groeiwijze, waardoor ze beide uitermate geschikt zijn om gebruikt te worden als bodembedekkende vakbeplanting. Er is veel verwarring over de naam kamperfoelie lonicera er zijn veel kamperfoelie soorten zowel in heester als in klimplant de meest bekende zijn natuurlijk de klimplanten het is geen veel eisende plant kan in de volle zon dat geld voor zowel de struiken als de klimmende kamperfoelie lonicera periclymenum het is een lonicera of wel kamperfoelie soort dat erg sterk is lange scheuten maakt deze lange takken laten zich gemakkelijk leiden langs bijvoorbeeld een pergola maar ook bijvoorbeeld takken van bomen de lonicera is er zowel in bladverliezend als in bladhoudende soorten de lonicera periclymenum groeit goed op goed bemeste tuingrond het is geen veel eisende plant. De wintergroene soorten kunnen bij strenge winters aan het blad schade oplopen, maar bij zachte winters zal hij volledig groen blijven. De lonicera henryi dient enige bescherming bij de jonge aanplant deze plant kan ook goed staan tegen een schutting en houd het liefst van een zonnige plek in de schaduw zal hij minder gaan bloeien.

 

De bloem van de lonicera periclymemum geeft een sterke geur. De geur is verschillend per soort, en de rijke bloei van de kamperfoelie verspreid flinke geuren in de zomermaanden. De kamperfoelie soorten is geen veeleisende plant en kan op verschillende plekken aangeplant worden het aanplanten kunt u het beste doen met aanplantgrond deze vermengd u met bestaande tuingrond. zodat de lonicera ofwel kamperfoelie goed kan gaan wortelen. u kunt de lonicera rigoureus snoeien als hij te breed en groot geworden is snoei hem altijd na de winter, zodat de stengels in de winter niet in kunne vriezen en de plant in het voorjaar weer gaat uitlopen en nieuwe blaadjes maken op de jonge scheuten zal er weer bloem vormen.

 

Veelgestelde vragen over Lonicera:

Kan een kamperfoelie in de volle zon?

Antwoord: Ja, deze kan prima in de zon staan.

 

Hoe snel groeit Lonicera?

Antwoord: Als u de Lonicera als klimplant bedoelt, groeit deze zeer snel. Met scheuten van 2 tot 3 meter. Bedoelt u de Lonicera struik dan is het afhankelijk van het soort dat u kiest, het kan variëren van 20 tot 100 cm.

 

Is kamperfoelie winterhard?

Antwoord: Ja, deze plant is winterhard. Let op als u de Lonicera, kamperfoelie groenblijvend gekozen heeft, kan deze het beste op een beschutte plaats staan.

 

Hoe snoei je Lonicera?

Antwoord: De Lonicera als struik kunt u in de zomer gewoon knippen als een haag of blok. De Lonicera klimplant kunt u ten alle tijden knippen als deze te groot of te grof wordt.

 

lonicera is een makkelijke groenblijvende bodembekker

 

Inspiratie Lonicera:

Fris groene kleur van de lonicera het hele jaar door in de tuin

 

Lonicera ofwel struikkamperfolie kunt u ook knippen tot een laagblijvende haag.

 

kleine fijne groen blad van de lonicera snoeien

 

De Lonicera is een erg sterke groenblijvende bodembedekker, die zowel in de zon als halfschaduw kan groeien.

 

struikkamperfoelie groeit uit in de breedte en weinig in de hoogte en is daarom een geschikte bodembekker

 

Lonicera wordt vaak gebruikt voor vakbeplanting of als blokelement in de tuin. De struikvorm van Lonicera laat zich namelijk gemakkelijk snoeien.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.