U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lonicera pileata | Struik kamperfoelie | Tuinplantenwinkel.nl

Lonicera pileata

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Struik kamperfoelie
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Beschrijving

Lonicera pileata of Struikkamperfoelie

De naam 'kamperfoelie' is afgeleid van het Latijnse woord 'caprifolium' wat 'geitenblad' betekent. Van oorsprong is het een bosplant, die door geiten gegeten werd. Verder is deze Struikkamperfoelie genoemd naar de Duitse botanicus Adam Lonitzer. Lonicera pileata is een zeer sterke, groenblijvende, lage heester. Deze tuinplant heeft kleine, glanzende, groene blaadjes, de bloei is onopvallend; na de bloei ontstaan later violetkleurige besjes. De plant lijkt erg veel op Lonicera nitida 'Maigrun' maar heeft donkergroen blad. Lonicera pileata is een goede vervanger voor de buxus.

 

Standplaats Lonicera pileata

Lonicera pileata groeit zowel in de zon als in de schaduw in een licht vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De tuinplant laat zich goed snoeien, waardoor hij zeer geschikt is voor gesloten vakbeplanting of als haag.

 

Lonicera pileata snoeien en onderhouden

Dit struikje kan sneller in de gewenste vorm geknipt worden dan een buxus, die ook wat ziektegevoeliger is. Knip in de lente of zomer op een bewolkte dag te lange twijgen terug. Breng in de winter een mulchlaag van bv. afgevallen blad rond de voet van de plant aan, om de grond vochtig te houden of te beschermen tegen strenge vorst.De Lonicera pileata | Struik kamperfoelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.