Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over eupatorium

Eupatorium (Leverkruid) komt van nature voor in Nederand op natte plaatsen, dus langs sloten, oevers en waterkanten. Ook de gecultiveerde soorten houden van een wat vochtigere standplaats. Ze mogen wel zonnig staan, dus probeer hem eens aan de rand van een (grotere) vijver. Eupatorium trekt vlinders en bijen naar uw tuin.

Eerst even een interessant feitje over de Nederlandse naam van Eupatorium, Koninginnekruid. Deze naam heeft niks te maken met welke koningin dan ook, maar is een verbastering van de Duitse naam "Kunigunden-Kraut". Dit verwijst naar de echtgenote van keizer Hendrik II, de "heilige Kunegunde". Zij gebruikte Eupatorium tegen leverkwalen. Tot zover de naamgeving, nu terug naar de eigenschappen van de plant. 

 

Eupatorium kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel worden een aantal soorten Eupatorium aangeboden, met elk hun eigen specifieke kenmerken. De Eupatorium maculatum 'Purpureum' is het meest gelijkend op de wilde variant, maar wordt ook tot wel 150 tot 180 cm hoog. Geef Leverkruid dus de ruimte die hij nodig heeft. Is die ruimte er niet, dan kan de lagere Eupatorium dubium 'Baby Joe' een optie zijn. Deze plant wordt niet hoger dan zo'n 90 cm. Daarnaast is er nog de roodbladige en witbloeiende Eupatorium rugosum 'Chocolate'

Eupatorium planten

Zoals hierboven al vermeld, groeit de Eupatorium het beste op een wat vochtigere standplaats op een zonnig plekje. Geef Leverkruid op tijd voldoende water zodra de plek in de zomer te droog dreigt te worden. Geef de hoge Eupatorium daarnaast de ruimte die hij nodig heeft. Zet de hoge variant zeker niet te ver vooraan in de border en zet hem ook niet in een te kleine border. 

Naamgeving Eupatorium

Recentelijk is de naamgeving van Eupatorium net als bij asters behoorlijk door elkaar geschud. Eupatorium dubium en Eupatorium maculatum vallen nu onder de naam Eutrochium. De Eupatorium rugosum is veranderd naar Ageratina altissima. Het kan dus voorkomen dat u de plant onder deze naam hebt gevonden.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.