Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over peterselie

Peterselie is een veelgebruikte kruidenplant. Het is een tweejarige plant uit de familie van de schermbloemigen. Hij blijft een jaar over, maar het tweede jaar is hij nog steeds geschikt om als kruidenplant te gebruiken, zo lang hij maar niet tot bloeien komt. Na het tweede jaar sterft hij altijd af.

Peterselie als kruidenplant

Peterselie is heel gezond. Het zit boordevol vitamines en antioxidanten. Het is dus niet alleen erg lekker, maar ook nog eens goed voor de gezondheid. Daarnaast is een blaadje verse frisgroene Peterselie vaak ook nog een mooi gezicht bij veel gerechten. Het blad van de Peterselie groeit weer aan nadat het gesnoeid is. Het is wel aan te raden om een aantal planten neer te zetten. Het gebruik in de keuken gaat vaak sneller dan de aangroei van nieuw loof. 

Peterselie als tuinplant

Ook als tuinplant heeft Peterselie een zekere sierwaarde. Het is een tweejarige plant die in het eerste jaar alleen frisgroen blad heeft en het tweede jaar witte schermbloemen krijgt. Het lijkt wel wat op een miniversie van Fluitenkruid dat in de loop van het voorjaar veelvuldig in de bermen langs de binnenwegen groeit en bloeit. Nadat de Peterselie is uitgebloeit zal hij afsterven. 

Peterselie kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden twee soorten Peterselie aangeboden. De Krulpeterselie (Petroselinum crispum) en de Platte peterselie (Petroselinum crispum 'Gigant d'Italia'). Het verschil zit hem in de vorm van het blad en niet in de groeiwijze van de gehele plant. Beide Peterselie soorten hebben een opgaande groeiwijze. 

 

peterselie is een tweejarige plant, je houdt hem een jaar over

 

Inspiratie Peterselie:

platte peterselie is een kruidenplant wat veel gebruikt wordt in de keuken

 

Platte peterselie kunt u vinden onder de Latijnse naam, Petroselium crispum 'Gigant d'Italia'.

 

peterselie plant verzorgen in de moestuin is winterhard voor 2 jaar

 

Bij het oogsten van de Peterselie kunt u het beste onder dicht bij de grond het steeltje af te knippen.

 

krul peterselie leeft 2 jaar en kunt u planten in het voorjaar

 

Peterselie is verkrijgbaar in twee soorten, krul- en platte peterselie.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.