U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Witte druiven | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over witte druiven

Witte druiven hebben een groene kleur en zijn eigenlijk niet wit zoals de naam doet vermoeden. Ze vallen minder goed op dan de blauwe soortgenoten maar zijn niet minder smaakvol. Naast dat deze druif zo geconsumeerd kan worden wordt er van deze druiven ook witte wijn gemaakt of druivensap. Gaat het u ook lukken om wijn te maken? Wij ontvangen graag een foto als het u gelukt is om wijn te maken van de druiven! Proost alvast!

Witte druivenplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden diverse witte druivensoorten aan op onze webshop. Een veel gebruikte en bekende soort is de Vitis 'Vroege Van Der Laan' deze bieden we in twee maatvoeringen aan. De Muskaatdruif is een aanrader voor echte smaakliefhebbers.

Witte druiven planten en snoeien

De druif staat graag in een goed doorlaatbare en voedzame bodem in de zon of halfschaduw. Strooi in het najaar wat kalk bij de plant voor een goede zuurgraad van de bodem. Plant de druiven tegen een pergola of een muur waarop draden zijn gespannen. Voor een betere opbrengst is snoeien noodzakelijk, zodat de plant vitaal en jong blijft. De snoei vindt vroeg in het jaar plaats rond februari; Let wel op dat het niet te stevig vriest. Snoei de overbodige en oude beschadigde hoofdtakken weg. De zijscheuten van de  hoofdtakken moeten flink terug gesnoeid worden zodat er stompjes blijven staan van maximaal drie knoppen.

 

Witte druiventrossen uit eigen tuin

 

Inspiratie Witte druiven:

Druiventros tegen tuinmuur

 

Druiven rijpen Het beste af tegen een warme zonnige muur of andere warme zonnige plek. 

Beginnende druiventros

 

Druivenplanten verbruiken veel water tijdens de vruchtvorming. 

 

Druiven zijn klimplanten

 

Druiven zijn klimplanten en dienen uitgeleid te worden. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.