Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over euonymus japonicus

Een minder bekende maar toch wel vaak toegepaste groep Kardinaalsmutsen, is de Euonymus japonicus. Het zijn wintergroene struikjes met vrij stevige vertakkingen met een opgaande groeiwijze. Dit is meteen ook het grootste verschil met de Euonymus fortunei, waarvan de meeste varianten een wat lossere en soms zelfs bodembedekkende groeiwijze hebben. De Euonymus japonicus heeft glanzende bladeren die, afhankelijk van de gekozen cultivar, groen of bont gekleurd zijn. Omdat ze groenblijvend zijn, geven ze jaarrond kleur aan de tuin. 

Euonymus japonicus kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel zijn verschillende soorten Euonymus japonicus te koop. Zo zijn er de kleinbladige soorten met een uitgesproken opgaande groeiwijze. Deze zijn er met mooi donkergroen blad, maar ook met groen-wit of groen-geel gekleurde bladeren. Deze soorten zijn ook geschikt om een haagje van te maken. Ze kunnen dan als alternatief voor de in vele tuinen geplaagde Buxus dienen. De Euonymus japonicus 'Green Spire' met zijn donkergroene blad lijkt het meeste op het blad van de Buxus. Daarnaast zijn er de cultivars met iets groter blad. Dit zijn de Euonymus japonicus 'Marieke' (groen-geel gekleurd blad) en Euonymus japonicus 'Kathy' (groen-wit gekleurd blad). De Kathy is er ook nog op stam. 

Euonymus japonicus snoeien en verzorgen

De Euonymus japonicus is goed te snoeien. Hierdoor zijn een aantal soorten ook prima geschikt om als haagje te dienen. De cultivars met het grotere blad hebben een iets minder opgaande groeiwijze, waardoor ze ook in bijvoorbeeld een bol- of piramidevorm gesnoeid kunnen worden. Hiermee kan het een opvallend alternatief voor de Buxusbol zijn. Het beste kan de Euonymus japonicus in het voorjaar of anders rond de langste dag eind juni gesnoeid worden. Let er dan wel op dat u snoeit op een dag dat de zon niet al te fel schijnt. Dit voorkomt verbranding van het blad van de Euonymus japonicus direct na de snoei. 

Euonymus japonicus planten

De Euonymus japonicus stelt weinig eisen aan de standplaats, zolang de grond maar goed doorlatend en niet te droog is. Hij kan zowel in de schaduw als op een zonnige plek uit de voeten. Op een zonnige plek moet de Euonymus japonicus tijdens warme en droge periodes op tijd een keer extra water krijgen. Tip: Door jaarlijks een keer compost rondom de voet van de tuinplant te strooien, blijft de grond mooi los en wordt het vochtvasthoudend vermogen van de grond vergroot. 

Euonymus japonicus

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.