U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Osmanthus | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over osmanthus

Osmanthus is een groenblijvende tuinplant, waarvan het blad van een aantal varianten (Osmanthus heterophyllus) op Hulst lijkt. Vandaar ook de Nederlandse naam Schijnhulst. De Osmanthus x burkwoodii lijkt het minst op de hulst. Deze variant heeft vrij kleine bladeren en krijgt in het voorjaar veel trosjes kleine, witte, geurende bloemetjes, die in de herfst kunnen uitgroeien tot blauwzwarte bessen. Door de geur trekken de bloemen bijen, hommels en vlinders aan.

Osmanthus planten

Osmanthus groeit zowel in de zon als in de schaduw in een vochthoudende, waterdoorlatende zurige bodem. Gebruik tuinturf tijdens het aanplanten om de bodem zuurder te maken en strooi jaarlijks wat tuinturf rondom de voet van de plant om dit te behouden. Schijnhulst is geschikt als haagplant, maar ook als groepsbeplanting in de tuin of als kuipplant op het balkon en terras. De Osmanthus heterophyllus met bonte bladeren kunnen ook in de Japanse tuin een plek krijgen. De Osmanthus x burkwoodii kan zelfs dienen als vervanger voor een wat hogere Buxushaag.

Osmanthus snoeien en verzorgen

Osmanthus is een trage groeier en heeft daardoor niet veel onderhoud nodig. Toch kunnen deze tuinplanten na verloop van de jaren uitgroeien tot een flinke struik. Als daar ruimte voor is, dan kan de plant zonder al teveel snoei uitgroeien tot een mooie struik. Als er die ruimte niet is, dan verdraagt Osmanthus snoei goed. Als de Osmanthus als haag is aangeplant, dan is een jaarlijkse snoeibeurt aan te raden. Snoei aan het begin van de zomer op een bewolkte dag om verbranding van de jonge bladeren te voorkomen. Knip eventueel oude, uitgedroogde takken ook meteen helemaal weg.

Osmanthus kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantwinkel heeft diverse variëteiten van Osmanthus x burkwoodii: Als kluit (dus zonder pot) in verschillende groottes. Deze zijn alleen te leveren tussen eind oktober en maart. Daarnaast zijn er verschillende maten in een pot. De Osmanthus heterophyllus is er met groen blad en met bont blad in twee varianten. 

 

osmanthus combineren met bladverliezende vaste planten en struiken

 

Inspiratie Osmanthus:

Osmanthus kan je altijd planten omdat het in pot zit beste tijd is het najaar

 

Osmanthus is een groenblijvende heester, mooi als solitair maar wordt ook erg vaak gesnoeid in een haagvorm. 

 

hoeveel osmanthus per meter planten voor een haag

 

In april-mei krijgt Osmanthus kleine, witte bloemetjes die soms uitgroeien tot blauw/zwarte besjes. 

 

osmanthus burkwoodii kan in de zon of in de schaduw in goede grond of bodem

 

Als u de schijnhulst (Osmanthus) wilt snoeien doe dit dan na de bloei, op een bewolkte dag. Zo voorkom je verbranding van de bladeren.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.