Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over escallonia

Deze wintergroene struik bloeit van juni tot augustus met mooie bloempluimen, die bijen en vlinders aantrekken. Het blad is glanzend groen. Tuinplantenwinkel heeft drie soorten: Escallonia 'Golden Carpet', die roze bloeit, geelbont blad en een platte groeiwijze heeft en daardoor geschikt is als bodembedekker. Escallonia 'Pink Elle', die het goed doet als solitair in uw border, als haagje, of in een pot geplant kan worden. Deze tuinplant bloeit met zachtroze bloemen. Tot slot de Escallonia 'Red Dream', die wel een meter hoog wordt, bloeit met rode, buisvormige bloemetjes. Alle soorten kunnen het gehele jaar geplant worden. De escallonia met glanzend donkergroen blad valt onder de vaste planten deze plant is matig winterhard bij een extreme winter daarom vind de escallonia het prettig om op een beschutte plaats te staan deze heester valt onder de struiken en kunt u ook snoeien. De escallonia pink elle bloeit met roze bloemen en als er na de winter lelijke takken ingekomen zijn door de koude wind omdat hij niet op een bschutte plaats gestaan heeft kunt u hem in het voorjaar terug snoeien. De escallonia pink elle met zijn glanzed donkergroen en wat groter blad bloeit roze en kan ook aangeplant worden als hagen let hierbij wel op dat de grond goed doorlatend is u de escallonia pas gaat snoeien na de winter en dat hij op een zonnige plek komt te staan.

 

Escallonia uit pot planten

Geef de Escallonia een wat beschutte standplaats (bescherm deze plant tegen uitdrogende wind in de winter; is zeewind bestendig) in de zon of halfschaduw. Aanplanten in goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond.

 

Escallonia met glanzende bladeren onderhouden

Snoeien kunt u in maart als dat voor behoud van de compacte vorm nodig is. U knipt dan dode takken tot de bodem terug. Verder kunt u uitgebloeide bloemen verwijderen, dat bevordert een tweede bloei. Het is van belang om in de winter de Escallonia te beschermen tegen vorst, door een doek of stro over de bladeren van de tuinplant heen te leggen. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u de heester escallonia kopen en wij bezorgen hem met aangroeigarantie netjes bij u thuis verder kunt u terecht voor een zeer groot assortiment tuinplanten, maar ook voor bomen en kleine planten waaronder bijvoorbeeld vaste planten deze worden met onze eigenbezorgdienst bij u thuis bezorgd.

 

Veelgestelde vragen over Escallonia:

Is Escallonia groenblijvend?

Antwoord: Ja, de Escallonia is een groenblijvende plant. Let bij een koude winter kan de plant wat blad laten vallen, maar hij zal zich daarna weer herstellen.

 

Hoe snoei je een Escallonia?

Antwoord: Een Escallonia hoeft u niet te snoeien. Maar dat mag wel, doe dit dan altijd in het voorjaar na de winter.

 

Hoe snel groeit Escallonia?

Antwoord: De groeisnelheid is afhankelijk van het soort Escallonia die u kiest.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.