Menu
Geen producten gevonden

Informatie over escallonia

Deze wintergroene struik bloeit van juni tot augustus met mooie bloempluimen, die bijen en vlinders aantrekken. Het blad is glanzend groen. Tuinplantenwinkel heeft drie soorten: Escallonia 'Golden Carpet', die roze bloeit, geelbont blad en een platte groeiwijze heeft en daardoor geschikt is als bodembedekker. Escallonia 'Pink Elle', die het goed doet als solitair in uw border, als haagje, of in een pot geplant kan worden. Deze tuinplant bloeit met zachtroze bloemen. Tot slot de Escallonia 'Red Dream', die wel een meter hoog wordt, bloeit met rode, buisvormige bloemetjes. Alle soorten kunnen het gehele jaar geplant worden.

Escallonia planten

Geef de Escallonia een wat beschutte standplaats (bescherm deze plant tegen uitdrogende wind in de winter; is zeewind bestendig) in de zon of halfschaduw. Aanplanten in goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond.

Escallonia onderhouden

Snoeien kunt u in maart als dat voor behoud van de compacte vorm nodig is. U knipt dan dode takken tot de bodem terug. Verder kunt u uitgebloeide bloemen verwijderen, dat bevordert een tweede bloei. Het is van belang om in de winter de Escallonia te beschermen tegen vorst, door een doek of stro over de bladeren van de tuinplant heen te leggen.

Escallonia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.