Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hedera hibernica

De meest bekende klimop en meest gebruikte soort voor hagen is deze Hedera hibernica. Het grote donkergroene blad is wat iedereen voor ogen heeft als er over Klimop gesproken wordt. Deze variant wordt ook wel Ierse klimop genoemd. Dit is zowel een verwijzing naar de herkomst van de plant als de betekenis van de Latijnse naam.

Deze klimopsoort vormt een dicht bladerdek wat privacy biedt en daardoor geschikt is om als haag te gebruiken. Bij een haagvorm dient de plant wel door een gaashekwerk gevlochten te worden.

Daarnaast is de plant een erg sterke groenblijvende bodembedekker. Hiervoor vindt u in ons assortiment ook planten die niet zijn aangebonden aan stokken. Deze klimopsoort groeit snel dicht waardoor onkruid geen kans heeft.

Het planten en snoeien

Deze Hedera kan zowel in de zon als schaduw geplant worden. Zet de plant zo dicht mogelijk tegen het gaashekwerk of andere plaats waar deze tegenaan moet groeien. Als u de plant als bodembedekker gebruikt, raden we aan om tussen de drie en zeven planten per vierkante meter te gebruiken.

Snoeien kan van het voorjaar tot de herfst, en kan gemakkelijk met een heggenschaar. De klimop kan gewoon als een haag geschoren worden. Ook wanneer u de plant heeft toegepast als bodembedekker kunt u de plant goed snoeien. Dit kan handig zijn wanneer u de planten een keer wilt verjongen. Snoei daarbij alles in het voorjaar kort terug en geef vervolgens wat voeding in de vorm van een organische meststof.

Hedera Hibernica kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Dit is de meest gebruikte klimop voor hagen. We bieden deze plant daarom in diverse hoogte- en lengtematen aan. Alle planten staan in pot. Dat betekent dat u de klimop jaarrond kunt planten. Voor een haag worden doorgaans aangestokte planten gebruikt. Hierbij is de klimplant aangebonden aan een bamboestok. Deze zijn direct tegen het gaaswerk aan te planten. Bevestig de stok eventueel aan het gaaswerk zodat de plant niet omvalt. De nieuwe scheuten kunt u vervolgens door het gaaswerk vlechten. Het is dus niet nodig om de plant los te halen en meteen door het gaas heen te vlechten. Dit mag uiteraard wel. Voor een haag gebruikt u tussen de 3 en 5 planten per strekkende meter.

Als u van plan bent om deze plant te gebruiken als bodembedekker kunt u beter ongestokte planten kopen. Ook deze vindt u in ons assortiment. Gebruik in dit geval 3 tot 7 planten per vierkante meter.

Is het mogelijk een Hedera alleen in het water te laten groeien?

Je twijfelt waarschijnlijk heel erg of dit wel of niet kan, maar het antwoord is ja. Je kunt deze plant prima op water laten groeien, sterker nog dit is een van de nieuwste trends. Een simpel voorbeeld hiervan is plant dat in een vaas groeit zonder aarde. Spoel de wortels met de nodige voorzichtigheid af met lauw water, zodat al het aarde van de wortels weg gaat. Hierna vul je een vaas met water, let wel op dat je niet te veel water in de vaas doet. Vul de vaas voor ongeveer de helft. Hierna zet je de plant in de vaas, je zult zien dat het effect echt heel erg leuk is. Een ander bijkomend voordeel is dat je de plant nu maar eens in de twee weken water hoeft te geven.

 

Het blad van Hedera hibernica is groter dan bij andere soorten

 

Inspiratie Hedera hibernica:

Hedera hibernica is een snelgroeiende wintergroene klimplant die ook als bodembedekker gebruikt kan worden

 

Hedera hibernica is een ijzersterke klimplant die ook als bodembedekkende plant kan worden toegepast. Hedera hibernica groeit ook op schaduwrijke plekken waar veel andere planten het laten afweten.

Hedera hibernica zorgt snel voor privacy of camouflage van uw schutting of hekwerk

 

De Hedera hibernica zorgt snel voor camouflage van een niet zo fraaie schutting of muur. Het grotere blad zorgt snel voor een compleet gevulde wand.

 

Een wand gevuld met Hedera hibernica geeft het hele jaar door kleur aan uw tuin en zorgt voor privacy

 

Eenmaal volgroeit kan de plant worden teruggesnoeid zodat de Hedera hibernica compact blijft. Als de plant nog niet gesnoeid is hangen de twijgen sierlijk af zoals op deze foto.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.