Informatie over hedera hibernica

Hedera hibernica is de meest bekende en gebruikte klimop. Het grote donkergroene blad is wat iedereen voor ogen heeft als er over Klimop gesproken wordt. Deze variant wordt ook wel Ierse klimop genoemd. Dit is zowel een verwijzing naar de herkomst van de plant als de betekenis van de Latijnse naam. Hedera hibernica wordt ook wel Atlantische klimop genoemd.

 

Deze klimopsoort vormt een dicht bladerdek wat privacy biedt en daardoor geschikt is om als haag te gebruiken. Bij een haagvorm dient de plant wel door een gaashekwerk gevlochten te worden.

 

Daarnaast is de Hedera hibernica een erg sterke groenblijvende bodembedekker. Hiervoor vindt u in ons assortiment ook planten die niet zijn aangebonden aan stokken. Deze klimopsoort groeit snel dicht waardoor onkruid geen kans heeft.

 

Hedera hibernica planten en snoeien

Hedera hibernica planten, kan zowel in de zon als de schaduw. Zet de plant zo dicht mogelijk tegen het gaashekwerk of andere plaats waar deze tegenaan moet groeien. Als u de plant als bodembedekker gebruikt, raden we aan om tussen de drie en zeven Hedera hibernica planten per vierkante meter te gebruiken.

 

Snoeien kan van het voorjaar tot de herfst en kan gemakkelijk met een heggenschaar. De Hedera hibernica kan gewoon als een haag geschoren worden. Ook wanneer u de plant heeft toegepast als bodembedekker kunt u de plant goed snoeien. Dit kan handig zijn wanneer u de Hedera hibernica planten een keer wilt verjongen. Snoei daarbij alles in het voorjaar kort terug en geef vervolgens wat voeding in de vorm van een organische meststof.

 

Hedera hibernica kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Hedera hibernica is de meest gebruikte klimop voor hagen. We bieden deze plant daarom in diverse hoogte- en lengtematen aan. Alle planten staan in pot. Dat betekent dat u de klimop jaarrond kunt planten. Voor een haag worden doorgaans aangestokte planten gebruikt. Hierbij is de Hedera hibernica aangebonden aan een bamboestok. Deze zijn direct tegen het gaaswerk aan te planten. Bevestig de stok eventueel aan het gaaswerk zodat de Hedera plant niet omvalt. De nieuwe scheuten kunt u vervolgens door het gaaswerk vlechten. Het is dus niet nodig om de plant los te halen en meteen door het gaas heen te vlechten. Dit mag uiteraard wel. Voor een haag gebruikt u tussen de 3 en 5 Hedera planten per strekkende meter. Hedera helix is een klimop variant met kleinere bladeren dan de Hedera hibernica met groter blad.

 

Als u van plan bent om de Hedera hibernica te gebruiken als bodembedekker kunt u beter klimop zonder stokken kiezen. Ook bodembedekkende hedera vindt u in ons assortiment. Gebruik in dit geval 3 tot 7 planten per vierkante meter.

 

Is het mogelijk om Hedera planten alleen in het water te laten groeien?

Je twijfelt waarschijnlijk heel erg of dit wel of niet kan, maar het antwoord is ja. Je kunt de Hedera hibernica prima op water laten groeien, sterker nog dit is een van de nieuwste trends. Spoel de wortels met de nodige voorzichtigheid af met lauw water, zodat al het aarde van de wortels weg gaat. Hierna vul je een vaas met water, let wel op dat je niet te veel water in de vaas doet. Vul de vaas voor ongeveer de helft. Hierna zet je de Hedera hibernica in de vaas, je zult zien dat dit een fraai effect geeft. Een ander bijkomend voordeel is dat je de plant nu maar eens in de twee weken water hoeft te geven.

 

Hedera plant als groene erfafscheiding

Hedera hibernica wordt ook wel grootbladige klimop genoemd en is een veelgebruikte plant voor het creëren van een groene erfafscheiding. De plant is namelijk ideaal om te gebruiken als heg of klimop haag, omdat hij snel groeit en een dicht bladerdek vormt. Hierdoor biedt de plant niet alleen privacy, maar ook beschutting tegen de wind en geluidsoverlast.

 

Een hedera haag kunt u zelf laten groeien door losse Hedera planten te laten groeien. Een kant en klare haag kan handig zijn als je snel een groene afscheiding wilt creëren. De planten hebben dan namelijk al een behoorlijke hoogte en zijn al op de juiste afstand van elkaar geplant. Het enige wat u nog hoeft te doen is de haag op de gewenste hoogte snoeien en eventueel aanbinden aan een hekwerk of draadconstructie bij een stenen muur.

 

Een hedera schutting heeft vele voordelen ten opzichte van andere soorten erfafscheidingen. Zo is de plant relatief onderhoudsarm en hoeft hij maar één of twee keer per jaar gesnoeid te worden. Daarnaast biedt de haag het hele jaar door groen en zorgt hij voor een natuurlijke uitstraling van de tuin.

 

Grootbladige klimop groeit snel

Hedera hibernica is een snelgroeiende klimop en ook een groenblijvende klimop die bekend staat om zijn grote bladeren. Deze plant kan meer dan 200 cm hoog worden en heeft een zeer dichte bladbedekking, waardoor het een populaire keuze is voor het bedekken van muren, schuttingen en hekken. Hedera hibernica is een snelle groeier die zichzelf kan vastgrijpen met zijn hechtwortels en zo omhoog kan klimmen. Eenmaal volgroeid, kan zal de Hedera hibernica een zeer indrukwekkend uiterlijk krijgen en een weelderige groene muur vormen. Snelgroeiende klimop groeit soms zelfs zo snel dat hij andere planten kan overwoekeren. Het is daarom belangrijk om Hedera hibernica regelmatig te snoeien en voldoende ruimte te geven.

 

Veelgestelde vragen over Hedera hibernica:

Welke Hedera is winterhard?

Antwoord: Ja, hedera is een winterharde klimplant. Die ook in de winter groen blijft en privacy geeft aan uw tuin.

 

Hoe snel groeit Hedera Hibernica?

Antwoord: De Hedera hibernica is een vrije snelle groeier. Zo krijgt u snel een dichte haag.

 

Wat is het verschil tussen klimop en Hedera?

Antwoord: Klimop is de Nederlandse benaming voor Hedera. Het is dus dezelfde plant.

 

Wat is het verschil tussen Hedera helix en Hibernica?

Antwoord: Hedera helix heeft kleiner blad en is wat fijner van structuur dan de Hedera hibernica. Maar ze lijken erg veel op elkaar, ze blijven dan ook beide groen in de winter.

 

Het blad van Hedera hibernica is groter dan bij andere soorten

 

Inspiratie Hedera hibernica:

Hedera hibernica is een snelgroeiende wintergroene klimplant die ook als bodembedekker gebruikt kan worden

 

Hedera hibernica is een ijzersterke klimplant die ook als bodembedekkende plant kan worden toegepast. Hedera hibernica groeit ook op schaduwrijke plekken waar veel andere planten het laten afweten.

Hedera hibernica zorgt snel voor privacy of camouflage van uw schutting of hekwerk

 

De Hedera hibernica zorgt snel voor camouflage van een niet zo fraaie schutting of muur. Het grotere blad zorgt snel voor een compleet gevulde wand.

 

Een wand gevuld met Hedera hibernica geeft het hele jaar door kleur aan uw tuin en zorgt voor privacy

 

Eenmaal volgroeit kan de plant worden teruggesnoeid zodat de Hedera hibernica compact blijft. Als de plant nog niet gesnoeid is hangen de twijgen sierlijk af zoals op deze foto.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.