Informatie over sering op stam

Naast de struikvormige seringen zijn ook de Seringen op stam populaire planten. Het meest bekend is de kleinbloemige sering op stam, vaak op een lage stam van ongeveer 50 cm geënt. Seringen zijn geliefd om de aangename geur die de bloemen verspreiden. Dit doen de bloemen van de seringen op stam natuurlijk ook. (De Amerikaanse sering geurt niet) Doordat de sering op stam gekweekt is, is er onder de plant ruimte voor lage beplanting, waardoor een soort etagebeplanting mogelijk is. Vooral in de kleinere tuin geeft dit extra mogelijkheden voor het aanplanten van meerdere soorten planten op hetzelfde oppervlak. 

Sering op stam kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl hebben we de kleinbloemige sering Syringa meyeri 'Palibin' in verschillende stamhoogtes op voorraad. Hij is er zelfs met een stamhoogte van 180 cm, waardoor hij aangeplant kan worden op een plek waar een langzaam groeiende bolboom gevraagd wordt. Daarnaast is er de Amerikaanse sering op stam. Deze groenblijvende boompjes komen ook op het terras of balkon goed tot hun recht. Ze bloeien blauw in het voorjaar. 

Sering op stam snoeien en verzorgen

De Sering op stam kan het beste na de bloei gesnoeid worden. De Syringa meyeri 'Palibin' kan bolvormig gehouden worden. Knip gerust voor een deel terug, maar ook niet al te ver. Een jaarlijkse vormsnoei van deze sering op stam is beter dan dat hij ver terug geknipt moet worden. Grootbloemige seringen kunnen ook gesnoeid worden. Let wel op dat niet alle takken tegelijk ver teruggesnoeid worden, de grootbloemige seringen bloeien namelijk op meerderjarig hout. Ook de Amerikaanse sering op stam kan na de bloei gesnoeid worden. Snoei alle seringen op stam alleen als dit noodzakelijk is, bijvoorbeeld omdat de kroon te groot dreigt te worden. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.