U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Blauwe druifjes | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over blauwe druifjes

Komen blauwe druifjes elk jaar terug?

Jazeker! Blauwe druifjes zijn een van de best vermeerderende soorten bloembollen. Elk jaar zullen het er meer worden! Mocht de groep Blauwe druifjes te groot worden, of komen ze te dicht op elkaar te staan, dan kunnen ze na een aantal jaar een keer herplant worden. Maak de groep groter, plant ze terug op een andere plek in de tuin of zet ze bijvoorbeeld in een pot. 

 

Kunnen Blauwe druifjes in een pot staan?

Zoals hierboven al aangegeven, kunnen blauwe druifjes prima in een pot aangeplant worden. Plant ze iets dieper dan normaal (zo'n 15 cm diep). Hierdoor blijft er boven de bloembolletjes nog ruimte over om bijvoorbeeld zomerbloeiers aan te planten. Op deze manier zullen eerst de Blauwe druifjes het voorjaar opfleuren en kunt u daarna zomerbloeiers in dezelfde pot aanplanten, voor de nodige kleur in de zomermaanden!

 

Blauwe druifjes combineren met andere bloembollen

Blauwe druifjes zijn perfect te combineren met andere bloembollen. Wissel groepjes Blauwe druifjes af met bijvoorbeeld Narcissen. De gele bloemen van de narcissen, steken prachtig af tegen de blauw gekleurde bloemen van de blauwe druifjes. De bloeitijd van beide soorten bloembollen, valt ongeveer gelijk uit. 

 

Daarnaast kunnen blauwe druifjes goed samen geplant worden met Sneeuwklokjes en Krokussen. Deze soorten bloeien eerder dan de Blauwe druifjes, waardoor de periode dat er bloembollen in de tuin bloeien verlengt wordt. 

 

Wanneer kunnen Blauwe druifjes het beste aangeplant worden?

Blauwe druifjes behoren tot de groep voorjaarsbollen. Deze bloembollen kunnen het beste in het najaar worden aangeplant. Begin december is wel de uiterste aanplanttijd om het seizoen erop nog bloemen te kunnen zien. Blauwe druifjes stellen weinig eisen aan de grond. Waar wel rekening mee gehouden moet worden, is dat ze niet te nat komen te staan. Als de bolletjes te lang in natte omstandigheden staan, dan bestaat de kans dat ze gaan rotten. Kleigrond blijft langer vochtig dan zandgrond. Om daar toch Blauwe druifjes (of andere bloembollen) aan te kunnen planten, is het van belang om rondom de bollen goed doorlatende grond aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld fijn grind, gemengd met zand zijn. 

 

Zijn er verschillende Blauwe druifjes?

Op Tuinplantenwinkel.nl worden naast de soorten met blauwgekleurde bloemen, ook de Muscari 'Touch of Snow' aangeboden. De naam verraadt het al een beetje, maar deze soort valt op door de witgekleurde bloemtoppen!

 

Ik ben op zoek naar de eetbare Druif met blauwe vruchten (druivenplant), hebben jullie die ook?

Op Tuinplantenwinkel.nl wordt een uitgebreid assortiment druivenplanten aangeboden, waaronder ook de blauwe druif. Klik HIER om op de pagina van de blauwe druiven uit te komen. 

 

blauwe druifjes kan verwilderen

 

Inspiratie Blauwe druifjes:

blauwe druifjes komen elk jaar terug

 

Blauwe druifjes kunt u in de volle grond maar ook in de pot planten.

bolletjes van de blauwe druifjes

 

Blauwe druifjes kunt u goed combineren met andere bloembollen, zoals Tulpen of Narcissen.

 

vermeerdering van blauwe druifjes bollen

 

Blauwe druifjes houden van een zonnige, maar vooral lichte standplaats.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.