Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over vingerhoedskruid

Waar deze vaste plant zijn Nederlandse naam aan te danken heeft, dat is wel duidelijk. De bloemen lijken overduidelijk op een vingerhoedje. De Latijnse naam van Vingerhoedskruid is Digitalis. Deze plant komt ook van nature voor in Nederland. Vooral op open stukken in het bos of ruigtes op braakliggend terrein is het een vaak geziene gast. Ook in de tuin kan Vingerhoedskruid prima een plekje krijgen. Vooral in de grotere tuinen met grote heesters en bomen, kan Vingerhoedskruid perfect als onderbeplanting dienen. Vingerhoedskruid is een plant waar bijen en hommels graag op af komen. 

Vingerhoedskruid snoeien en verzorgen

De meeste soorten Vingerhoedskruid zijn tweejarig. Dat wil zeggen dat ze zich door middel van zaad verspreiden. Je zult ze dan ook niet op exact dezelfde plek terugvinden. Knip een uitgebloeide plant niet meteen weg, maar geef het zaad de kans om te rijpen en zich te verspreiden. In de wintermaanden kan de plant bij de grond worden afgeknipt. Er zijn ook soorten die na de winter wel terugkeren. Vanuit grond groeien dan uit de wortel in het voorjaar nieuwe scheuten. Let op dat Vingerhoedskruid giftig is. Gebruik tijdens het snoeien van de plant handschoenen, dan is er niks aan de hand. 

Vingerhoedskruid planten

Vingerhoedskruid houdt niet van een te droge bodem. Ze groeien daarentegen wel graag onder grotere heesters en onder bomen. Zorg ervoor dat de grond niet te droog is. Gebruik hiervoor tijdens het planten aanplantgrond. Dit geeft de wortels van het Vingerhoedskruid een goede start, maar houdt ook het vocht rondom het kluitje beter vast. Strooi daarna jaarlijks compost rondom de voet van de tuinplant. Compost heeft ook een vochtvasthoudend vermogen. De tweejarige planten zullen zich uitzaaien, daarom komt u Vingerhoedskruid na een aantal jaar ook op andere plekken in de tuin tegen. 

Vingerhoedskruid kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De aangeboden variant Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' is een tweejarige plant die zich voornamelijk in de tuin handhaaft door uitzaaiing en daardoor niet op exact dezelfde plek terug zal komen. De Digitalis mertonensis is meer een vaste plant. Deze kan wel een aantal jaar op dezelfde plek terugkomen, maar zal uiteindelijk ook gaan uitzaaien. Jonge zaailingen kunnen in het begin nog prima verplant worden naar een goede plek. 

Vingerhoedskruid

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.