Informatie over ilex

Hulst dankt zijn bekendheid met name aan het getande blad en de rode besjes die menige kersttafel sieren. De plant is echter zoveel meer dan dat. Om te beginnen is het een uitstekende tuinplant die zowel solitair en als haag kan worden toegepast. Er zijn veel verschillende groepen hulst waarvan de gewone hulst (Ilex aquifolium), blauwe hulst (Ilex meservaea) en Japanse hulst (Ilex crenata) de belangrijkste zijn voor de tuin.

Alle bovengenoemde soorten zijn wintergroen en uitstekend te snoeien en daarom ideaal voor een groenblijvende haag. De gewenste haaghoogte bepaald de keuze voor de soort hulst. Voor hogere hagen tussen de 1 en 2,5 meter zijn de Ilex aquifolium en Ilex meservaea het meest geschikt. Voor lagere hagen kunt u beter de Japanse hulst gebruiken.

Ilex als buxusvervanger

Ilex lijkt op eerste gezicht sprekend op buxus. En omdat de buxus het de laatste jaren wat moeilijk heeft omdat er allerlei vervelende plagen opduiken is de Ilex crenata een prima alternatief die ongevoelig is voor zowel de buxusschimmel als de buxusmot. Let er wel op dat de Ilex liefst op een wat rijkere grond staat dan buxus. Vermeng voordat u gaat planten daarom wat aanplantgrond met de aarde in het plantgat en maak de bodem goed los.

Ilex kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Ilex is het hele jaar door te planten. Toch zijn er een paar zaken waar u rekening moet houden. Er zijn planten die worden gekweekt in potten en planten die worden gekweekt in de volle grond. Potgekweekte planten kunt u het hele jaar door planten terwijl planten uit de volle grond alleen te planten en te kopen zijn in de periode tussen medio oktober en medio april. Planten van de hulst hagen in de winter is geen enkel probleem mits de grond maar niet is bevroren.

Wij bezorgen uw bestelling binnen de aangegeven levertijd bij u thuis. Dit gebeurt in bijna alle gevallen door onze eigen bezorgdienst. Uw bestelde planten worden met zorg verpakt zodat schade aan de planten onmogelijk is. Wij geven daarnaast aangroeigarantie op alle planten en bomen. Zo kunt u vertrouwd online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl.

 

Bladplanten combineren door verschillende tinten tegen elkaar te zetten. Zo komt de border tot leven met planten zonder dat er bloemen aan te pas komen

 

Inspiratie Ilex:

Bonte hulsthaag ilex in een cirkel knippen snoeien

 

Ilex is verkrijgbaar in verschillende bladsoorten, hierboven zie je een bontbladige Ilex (hulst). Ilex aquifolium 'Argentea Marginata'

 

Sommige hulsthagen geven rode bessen

 

Sommige Hulst soorten geven rode bessen. 

 

De Japanse hulst is zeer compact te snoeien

 

Japanse hulst, Ilex crenata, is erg geschikt om in een vorm compact te snoeien. 

 

Video's over Ilex:

 

ilex hulst haag planten kopen bezorgen

 

Ilex crenata 'Dark Green' planten als haag. 

 

tuin turf is goed voor een zure bodem

 

Tuinturf 

 

rozen geven kleur naast ilex in de tuin

 

Rozen kunt u combineren met Ilex. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.