Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over ilex green hedge

Als u op zoek bent naar een mooi alternatief voor buxus dan is deze Japanse hulst zeker een overweging waard. Het is een niet veeleisende plant die bovendien goed te snoeien is. Ilex crenata ‘Green Hedge’ is een groenblijvende struik die zijn oorsprong vindt in Japan. Op het eerste gezicht heeft de plant weinig te maken met de stekelige hulst zoals iedereen hem kent. De bladeren van deze Japanse hulst zijn mooi rond en niet getand. Het blad lijkt erg veel op die van buxus. De opgaande groei maakt deze plant goed geschikt voor een toepassing in hagen. De plant is ook goed toepasbaar als solitaire heester op de hoek van de border of als plant om in vorm te snoeien. De Japanse Hulst is geschikt voor lage en hogere hagen. De Ilex crenata ‘Green Hedge’ groeit vrij traag maar sneller dan Buxus sempervirens. De uiteindelijke hoogte van deze Japanse hulst kan ongeveer 125 tot 150 centimeter bedragen maar hoger is soms mogelijk. Deze tuinplant lijkt zoals gezegd veel op buxus. De laatste jaren duikt er in buxus nogal eens schimmel op, die lastig te bestrijden is. De Ilex is ongevoelig voor deze schimmel. De Ilex ‘Green Hedge’ is het broertje van de Ilex crenata ‘Dark Green’ waarvan de bladeren iets donkerder groen zijn. De struik krijgt in de zomer onopvallende crème-witte bloemetjes en in het najaar kleine zwarte giftige besjes aan, waar vogels dol op zijn. Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u de ‘Green Hedge’ in pot of met kluit. 

Ilex Green Hedge planten

U kunt het hele jaar in onze webwinkel Ilex ‘Green Hedge’ in pot aanschaffen en vervolgens planten. Wanneer u de ‘Green Hedge’ met kluit kiest, dan kunt u die het beste in de herfst- of winterperiode planten. De haagplant is dan in een rust en groeit weer rustig verder als het voorjaar begint. Ook voor of na een stevige vorstperiode is het planten van Ilex met kluit in de volle grond gewoon mogelijk. Eenmaal in de grond vormt vorst geen probleem. De Ilex crenata 'Green Hedge' groeit het beste in droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond; zowel in de schaduw als in de volle zon. We adviseren om voor het planten de bodem eerst goed doorlatend te maken door die om te spitten. Verder is het aan te raden om bij het planten tuinturf aan de plantgaten toe te voegen. Bij het planten, kunt u het beste de kluit (met pot) eerst onderdompelen in een emmer water. Verwijder de pot en zet de planten in de grond. Bij tuinplanten met een gaaslap om de kluit, knipt u na het planten de lap los, maar verwijdert u die verder niet. Daarna de plantgaten weer opvullen met grond en goed aandrukken met de voet. Op de website van Tuinplantenwinkel adviseren we bij elke grootte hoeveel planten per strekkende meter of per vierkante meter het beste aangeplant kunnen worden om een volle haag of een vol perk te krijgen.

Ilex Green Hedge verzorgen

In het eerste jaar zullen deze haagplanten zich eerst moeten zetten. Dan is eenmaal per jaar knippen voor deze soort voldoende. Wanneer u snoeit, zal de haagplant zich vertakken, wordt de plant steeds voller en blijft de snoeivorm strak. Het beste kunt u in de vroege zomer en/of in september-oktober snoeien. Kies een wat koelere, bewolkte dag, want bij snoei in de volle zon is de kans op brandschade aan het blad aanwezig. Deze Japanse hulst is net als de buxus ook mooi in vorm te snoeien.

Ilex Green Hedge

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.